BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN RUS BÜYÜKELÇİ’YE SUİKAST AÇIKLAMASI

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN RUS BÜYÜKELÇİ’YE SUİKAST AÇIKLAMASI

BAŞBAKAN YILDIRIM’DAN RUS BÜYÜKELÇİ’YE SUİKAST AÇIKLAMASI

20 Aralık 2016 - 09:30

Başbakan Binali Yıldırım, “Son zamanlarda Rusya ile olan ikili ilişkilerimiz, gerekse Suriye başta olmak üzere bölgedeki sorunların çözümüne ilişkin yoğun çalışmalarımız olduğu dönemde gerçekleşen bu alçak saldırı elbette tesadüf değildir” dedi. Yıldırım saldırının iki ülkenin ilişkilerine zarar vermeyeceğini aktardı.


Başbakan Binali Yıldırım, Rusya Büyükelçisinin uğradığı suikastın ardından açıklamalarda bulundu. Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un bir resim sergisini ziyaretinde kürsüde konuşma yaparken alçak bir saldırı sonucu hayatını kaybettiğini aktaran Başbakan Yıldırım, “Aslında bu sergi, Türkiye-Rusya ilişkilerinin geçmişi, bugünü ve geleceğini anlatan Rusya Türkiye ilişkilerinin gelişmesine katkı sağlayacak önemli bir sosyal etkinlikti. Değerli büyükelçi çok yakından tanıdığım, Rusya-Türkiye ilişkilerini geliştirmek dönemde uçak krizinden sonra bile diplomaside olayı ustaca yönetmiş ve ilişkilerimizin tamir edilmesi için büyük hizmetler görmüştür. Tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Acımız büyük. Rusya halkının acılarını paylaşıyoruz” dedi.


Bu alçak terör saldırısını gerçekleştiren katil etkisiz hale getirildiğini ifade eden Başbakan Yıldırım, “Sadece büyükelçiye ateş etmekle kalmamış, salonda bulunan izleyicilere ateş ederek daha fazla can kaybına yol açmaması için polis saldırganı vurarak etkisiz hale getirmiştir. Bu alçakça saldırıyı, bu terör olayını gerçekleştirenlerin kimler olduğunu, arka planlarında kimler olduğunun ortaya çıkması için tüm birimlerimiz harekete geçerek çalışmalar başlamıştır” ifadelerini kullandı.


“Bu alçak saldırı elbette tesadüf değildir”
Olayın hemen ardından Rusya’ya gerekli bilgilerin verildiği aktaran Başbakan Yıldırım, “Sayın Putin ile Sayın Cumhurbaşkanı birer görüşme yapmıştır. Arkasında sayın meslektaşımla ben bir görüşme yaptım. Olayın tüm yönleriyle araştırılacağını ve gereken tedbirlerin alınacağını paylaştım. Sayın Medvedev görüşmemizde bu olayın ilişkilerimize zarar vermeyeceği konusunda bir fikir birliği içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim. Türk milleti olarak Rus halkına başsağlığı diliyoruz. Son zamanlarda Rusya ile olan ikili ilişkilerimiz gerekse Suriye başta olmak üzere bölgedeki sorunların çözümüne ilişkin yoğun çalışmalarımız olduğu dönemde gerçekleşen bu alçak saldırı elbette tesadüf değildir” dedi.


“Teröre karşı ortak tavır ortak mücadele, hem küresel hem bölgesel iş birliği kaçınılmazdır”
Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:


“Biz hep şunu söylüyoruz terör bir ülkenin işi değildir. Terör küresel bir tehdittir. Terör insanlığı hedef alan, hiçbir insanı gözetmeden insanlığın başının belası bir iştir. Az önce Almanya’da kalabalığın içerisine tıpkı Fransa’da olduğu gibi bir tırın girmesi sonucu bir terör hadisesi gerçekleşmiştir. Bu yüzden ister Avrupa ister Asya. Hiçbir bölge artık biz terörden emniyetteyiz diyemez. Mutlaka teröre karşı ortak tavır ortak mücadele, hem küresel hem bölgesel iş birliği kaçınılmazdır. Tekrar bu elim hazineden üzüntülerimizi Rusya ile paylaşıyoruz. “ 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x