YAZIBAŞI AÇILIYOR, SIRADA ÇAPAK VAR

YAZIBAŞI AÇILIYOR, SIRADA ÇAPAK VAR

03 Kasım 2016 - 18:50

Yazıbaşı açılıyor, sırada Çapak var

“Her mahalleye bir meydan” parolasıyla yola çıkan Torbalı Belediyesi , geçtiğimiz ay temeli atılan ve kısa sürede tamamlanan Yazıbaşı Mahallesi Meydan Projesi’ni bugün hizmete açıyor. Açılışa Ak Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya da katılacak. Bugün saat 14.00’te açılacak olan Yazıbaşı Kent Meydanı ,Torbalı Belediyesi’nin tamamlayıp hizmete sunduğu ikinci kent meydanı olacak. Torbalı Belediyesi ilk kent meydanını Mart ayında 13,000 vatandaşın yaşadığı Atatürk Mahallesi’nde hizmete açmıştı. Torbalı Belediyesi tarafından inşası tamamlanmak üzere olan Çapak Mahallesi Kent Meydanı ise önümüzdeki ay hizmete açılacak.

Merhum Başkanın ismini taşıyacak

Yazıbaşı Kent Meydanı, Yazıbaşı’da iki dönem Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 2011 yılında hayatını kaybeden Vedat Filiz’in ismini taşıyacak. Karar, Çarşamba günü toplanan Torbalı Belediye Meclisi’nde görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Mahalleye önemli hizmetleri olan Vedat Filiz’in isminin yeni yapılan kent meydanına verilmesi Yazıbaşılılar tarafından da olumlu karşılandı. Yazıbaşı’nın Kent Meydanı,3400 metrekarelik bir alanı kapsıyor. Projede;1600 metrekarelik yeşil alan,500 metrekarelik süs havuzu, iki ahşap köprü yer alıyor.

“Yazıbaşı’ya ayrı bir renk kattı”

Torbalı Belediyesi tarafından inşa edilen kent meydanlarının mahallelere estetik açıdan önemli bir değer kattığını ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, “ Yazıbaşı’da ciddi çalışmalara imza attık, atmaya da devam edeceğiz. Aydın asfaltı ile Yazıbaşı arasındaki bağlantıyı sağlayan 2 kilometrelik yolun her iki tarafında çevre düzenlemesi gerçekleştirdik. Kaldırımları yayaların rahatça yürüyeceği hale soktuk. Şimdi de Yazıbaşı’yı modern bir kent meydanı ile buluşturuyoruz. Yazıbaşı sakinlerinin de sevinçle karşıladığı bu meydan Yazıbaşı’ya ayrı bir renk ve değer katacak” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x