BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

09 Şubat 2017 - 08:35

Yurt genelinde hafif şiddetli yağmurlar etkili oluyor. Cumartesi günü ise İstanbul başta olmak üzere birçok ilde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar bekleniyor.
Yurdun büyük bir bölümünde hafif şiddetli yağışlar bekleniyor. Yurdun doğu hattında yüksek kesimlerde etkili olacak yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.  
Marmara ve Karadeniz bölgesinde birkaç derece azalış bekleniyor. Diğer illerde ise sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.  Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, İstanbul'da bugün hafif yağmurlu bir hava hakim, sıcaklık 8 derece. Yarın hava parçalı bulutlu olacak. Cumartesi günü ise İstanbul'da karla karışık yağmur bekleniyor.
AKOM'dan alınan bilgilere göre, bugünden itibaren rüzgarın poyraz yönüne dönmesi ve kuzeyden taşımaya başlayacağı soğuk hava ile sıcaklıkların hissedilir derecelerde azalması bekleniyor. Haftasonu ise havanın daha da soğumasıyla sıcaklıkların 0 derece ve altına gerileyeceği tahmin ediliyor. AKOM'daki tahminlere göre İstanbul'da salı günü de aralıklı kar yağışı etkili olacak.  
Bugün Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz , Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Kahramanmaraş, Erzurum, Ağrı çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçeleri ve Antalya'nın batı ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların; hafif yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'da karlakarışık yağmur ve kar, bu sabah saatlerinde Antalya'nın Kumluca, Demre ve Finike ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olması bekleniyor.
Cuma günü yurdun kuzeydoğu kesimlerinde, iç Anadolu bölgesinin iç kesimleri, Çankırı çevrelerinde ve İç Ege'de hafif şiddetli yağmurlar etkili olacak.
Kars, Ardahan ve Erzurum çevrelerindeki yağışlar ise karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x