FETÖ’NÜN YAZ OKULU OYUNU!

FETÖ'NÜN YAZ OKULU OYUNU!

FETÖ'NÜN YAZ OKULU OYUNU!

24 Mart 2017 - 12:28

FETÖ'nün hakimiyet kurduğu üniversitelerin yaz okullarında, örgüt üyesi öğretim üyelerine ait derslerin açılması sağlanarak, toplanan paranın bu akademisyenler arasında paylaştırıldığı saptandı.FETÖ'nün 'yaz okulu' oyunu
FETÖ'nün hakimiyet kurduğu üniversitelerin yaz okullarında, örgüt üyesi öğretim üyelerine ait derslerin açılması sağlanarak, toplanan paranın bu akademisyenler arasında paylaştırıldığı saptandı.


Polis Akademisi öğretim üyeleri Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı ile Yrd. Doç. Dr. Deniz Turan tarafından hazırlanan "FETÖ ve PKK Bağlamında Terör Amaçlı Kullanılan Kamusal Mal ve Hizmetler" raporunda, terör örgütlerinin eğitim alanında ne gibi faaliyetler yürüttüğüne yönelik çarpıcı tespitler paylaşıldı.
FETÖ'nün, yurt ve evleri, örgüte taban kazandırmada çok önemli bir araç olarak kullandığı belirtilen raporda, "17-25 Aralık darbe giris¸imlerinden itibaren aileler c¸ocuklarını bu mekanlardan uzaklas¸tırmak istemis¸lerdir. Ancak, devlete ait kredi yurt binalarının eksik sunumu, o¨zellikle ku¨c¸u¨k illerde o¨gˆrencilerin cemaat adı altındaki o¨rgu¨t evlerinde kalmalarına yol ac¸mıs¸tır." ifadelerine yer verildi.
FETÖ'cü öğretim üyelerine yaz okullarından kazanç
Raporda, üniversitelerin "yaz okulları" uygulamasının terör örgütlerince istismar edildiğine yönelik tespitlere de yer verildi.
Dersleri zayıf olan o¨gˆrencilerin bunları yeniden almasına veya öğrencilerin not ortalamasını yükseltmesine olanak sağlamak amacıyla uygulanan yaz okullarının, Türkiye'de aynı zamanda tero¨r o¨rgu¨tlerinin sempatizan kazanmaları ve mevcut militanlarını elde tutmaları ic¸in kamusal bir imkan verdiği vurgulandı.
Yaz okullarının o¨gˆretim u¨yeleri ic¸in "ek gelir elde etme", o¨gˆrenciler ic¸in de "daha kolay ders gec¸me" kapısı olarak go¨ru¨ndüğüne dikkati çekilen raporda, şu tespitler paylaşıldı:
"O¨zellikle yeni kurulan ve FETO¨'ye hizmet eden o¨gˆretim u¨yesi ve yo¨neticilerinin sayıca c¸ok oldugˆu u¨niversitelerde, ders u¨creti kat sayılarının yu¨ksek tutulması ic¸in, o¨gˆrencilerin yaz okuluna gelmesinin tes¸vik edildigˆi, dersin ac¸ılması ic¸in gerekli asgari o¨gˆrenci sayısı yu¨ksek tutulmak suretiyle o¨zellikle FETO¨'ye hizmet eden o¨gˆretim u¨yelerine ait derslerin ac¸ılmasının sagˆlandıgˆı ve bo¨ylece havuzda toplanan paranın daha az o¨gˆretim u¨yesi arasında paylas¸tırıldıgˆı ve yu¨ksek u¨cretler elde edildikleri go¨ru¨lmektedir.
Normal do¨nemde 14 haftada is¸lenen mu¨fredat, 5-7 hafta arasında is¸lenmeye c¸alıs¸ılmakta, normal do¨nemde bir dersten neredeyse sınıfın tamamına yakınının kalmasına Kars¸ılık, yaz okulunda bu¨yu¨k kısmının dersten gec¸tigˆi go¨ru¨lmektedir. Bu uygulamalar, meslegˆin degˆerine bu¨yu¨k zarar vermekte, ailelerin gelirlerinin heba olmasına, tero¨r o¨rgu¨tu¨ yanlısı o¨gˆretim u¨yelerinin gelirlerinin artmasına, militanların kontrol altında tutulmasına ve yeni militanlar kazanılmasına yol ac¸maktadır."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x