ODTÜLÜ’LER "HİMMET ABİ"SİNİ UĞURLADI

ODTÜLÜ'LER "HİMMET ABİ"SİNİ UĞURLADI

05 Ekim 2016 - 22:50

ODTÜ, tüm yaşamını devrimci mücadeleyle geçiren, son 10 yılda da Mezunlar Derneği Başkanlığı görevini üstlenen Himmet Şahin’i uğurladı. Şahin için ilk tören ODTÜ Vişnelik Tesisleri’nde yapıldı. Şahin’in dostları, demokrasi mücadelesindeki aktif rolünü anlattıkları konuşmalarında kaybından duydukları üzüntüyü de dile getirdi.

Birleşik Haziran Hareketi’ni oluşturan çağrıcı heyetin içerisinde yer alan Şahin, yakalandığı hastalıktan kurtulamayarak 3 Ekim yaşamı yaşamını yitirdi. Kocatepe Camii'nde öğle namazı kılınan Şahin’in cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, TBMM’nin CHP’li Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, HDP Milletvekili Ertuğrul Kürkçü’nün yanı sıra çok sayıda ODTÜ’lü katıldı.

Himmet Şahin’in dostlarının boğazı düğüm düğüm ve gözleri onu kaybetmenin acısı ile doluydu. Şahin, Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağı verildi.

Şahin’in eşi, dostları ve mücadele arkadaşları duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Dostları: “ODTÜ mücadelesinde yaşayacak”

Eşi Şule Şahin: “ODTÜ için yaşamış ve ODTÜ değerlerine sonuna kadar sahip çıkmış, çok yiğit bir insandı. Sonuna kadar da ODTÜ için çalıştı. ODTÜ Mezunları Derneğini gerçekten de önemli ve saygın bir konuma getirdi. Ona çok şey borçluyuz, bundan sonra da onun yaptıklarını devam ettirmek zorundayız.”

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz: “ODTÜ 1970’lerde ÖTK ile anılır. Himmet ÖTK mücadelesinde de vardı. Faşist Rektör Hasan Tan’ın ODTÜ’yü işgal için faşist baskıya karşı tarihi mücadelenin tarihidir 2 Aralık 1977’dir. Her 2 Aralık’ta Himmet ODTÜ anıtı önündeydi, 30 Mart’larda, 6 Mayıs’larda Karşıyaka’daydı. Himmet arkadaşımız bir devrimciydi, bir devrimci gibi yaşadı. Himmet her devrimci gibi inatçı ve kararlıydı. 10 Ekim’de de Gezi direnişinde de demokrasi mücadelesi için alanlardaydı. ODTÜ Mezunlar Derneği’ni emek ve demokrasi mücadelesi alanı haline getirdi. Derneğin kapısını gecekondudan gelen çocuklara açtı. Himmet güzel dostumuzdu…”

Akademisyen ve Yazar Doğan Tılıç: “Himmet, derneğin başında hem mücadelesi, hem uzlaştırıcı kişiliğiyle çok önemli roller oynadı. Hem çok yakın bir dostu kaybettik, hem de Ankara'daki devrimci demokrasi mücadelesi açısından önemli bir kayıp, yerini doldurmak zor olacak.”

Ahmet İrfan Tükkonut: “Biz ODTÜ’ye girdiğimizde Mahir’ler katledilmişti, Deniz’ler asıldı biz ODTÜ’ye girdik. Himmet ile hep beraberdik. Yaşamının her alanında kendini hissettiren, onurlu duruşu ile anılacak.”

Yazar Yaşar Seyman: “Toplumsal mücadelede yeri ve saygınlığı olan, bir çok etkinlikte yan yana olduğumuz değerlerimizi kaybettik. Yaşar Kemal’in de söylediği gibi güzel insanlar bir bir güzel atlara binerek gidiyor… Bize düşen de değerli insanları uğurlamada bulunmak. Acılı acılı koşa koşa geldim. Işıklar yoldaşı olsun. ODTÜ dediğimizde aklımıza hem Himmet gelecektir. Himmet’i hep sevgi ve saygı ile anacağız.”

Şair Mehmet Özer: “ODTÜ’lüler sevgili yoldaşını uğurluyor. Kendisini ODTÜ’lülere, ODTÜ mezunlarına ve genelinde de demokrasi ve özgürlük mücadelesine adamış insanların mücadelesine olanak sağlayan bir yoldaştı. Hayatımızda bıraktığı büyük boşluğu hep hissedeceğiz. ”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x