Deniz Baykal: ’Bu yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın’

Deniz Baykal: 'Bu yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın'

Deniz Baykal: 'Bu yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın'

16 Mart 2017 - 17:32 - Güncelleme: 16 Mart 2017 - 17:38

Deniz Baykal: 'Bu yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın'
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Trabzon'da referandumda oylanacak anayasa değişikliği paketine ilişkin konuştu, "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın" dedi.
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Anayasa değişikliği paketine ileştirerek, "Böyle bir yetkiyi peygambere versen peygamberi bozarsın. Olmaz, kimseye bu yetki verilmez, verilmemeli. Hele 15 yıllık yönetiminde hata üstüne hata yapmış ise, 15 yılda 15 tane büyük hatası varsa bu olmaz" dedi.
Sabah saatlerinde Trabzon’a gelen CHP Antalya Milletvekili ve CHP'nin eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Ramada Otel’de partisince düzenlenen toplantıya katıldı. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, CHP Trabzon İl Başkanı Turgay Güngör, Trabzon Baro Başkanı Sibel Suiçmez, partililer ile çok sayıda kişinin katıldığı toplantıda Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile ilgili konuşan Baykal, şunları söyledi:
"Bir Anayasa değişikliği projesi ortaya atıldı. Hep konuşulurdu ama herkes değişik nedenlerle bir anayasa değişikliğini destekleyen tutum içindeydi. Herkes daha iyi, daha sivil, özgürlükleri güvence altına alacak, hukuku bağımsız ve tarafsız hale getirecek, etkin kılacak, Türkiye’ye yakışan bir Anayasa'nın ortaya çıkmasını istiyordu ve destekliyordu. Ama bu son proje ortaya çıkınca anladık ki hiç de öyle herkesin zaten uzun süreden beri dile getirdiği türden bir anayasa değilmiş bu. Bu projeye baktık nereden çıktı diye? Projenin sahibi gözükmüyor. Sahibi perde arkasında. Ön planda yok. Bu projeyi önerecek olan insanların imzalarını boş kâğıtlara aldılar. Yani bu Anayasa değişikliğini meclise sunan milletvekili arkadaşlarımız neyi sunduklarını bilmeden imza attılar. Bu değişiklik bütün Türkiye’yi ilgilendiriyor. Bu anayasada mutabakat yok. İçeriği bile bilgilendirilmeden, bırakın milleti, milletvekilleri bilgilendirilmeden bir yerlerde pişirilmişi, kotarılmış."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x