EHLİYETİNİ VERENE CENAZE İNDİRİMİ

EHLİYETİNİ VERENE CENAZE İNDİRİMİ

EHLİYETİNİ VERENE CENAZE İNDİRİMİ

21 Mart 2017 - 10:00

Japonya'da yaşlı sürücülerin karıştığı trafik kazalarının ciddi bir soruna dönüşmesi üzerine yaşlıların trafikten elini eteğini çekmesi için kampanya başlatıldı. Ehliyetinden vazgeçen yaşlı sürücülere cenaze  hizmetlerinde yüzde 15  indirim yapılacak.
Kyodo haber ajansı, Aichi bölgesinde 89 cenaze evi işleten Heiankaku  şirketinin ehliyetinden feragat edecek yaşlı sürücülere cenaze hizmetlerinde  yüzde 15 indirim yapacağını duyurdu.

Kampanyadan yararlanmak isteyenlerin ehliyetlerini bölgelerindeki  karakola teslim etmesi gerekiyor.

Araba kullanmaktan vazgeçen yaşlı sürücülerin aile üyeleri ve yakın  akrabaları da indirimden faydalanabilecek.

Yerel yetkililer, son bir yılda Aichi'de meydana gelen ölümlü  kazalardan yüzde 13,2'sine 75 yaş üzeri sürücülerin karıştığına dikkati çekerek  kampanyanın yaşlıları araba kullanmaktan vazgeçmeye teşvik etmek için  başlatıldığını açıkladı.  

Daha önce Osaka bölgesinde benzeri bir kampanya başlatılmış ve  ehliyetini iade eden yaşlı sürücülere yiyecek mağazaları ve cenaze evlerinde  indirim sağlanmıştı.

Yaşlı sürücüler, genellikle gaz ve fren pedallarını karıştırdıkları ya  da yanlışlıkla geri vitese taktıkları için kaza yapıyor.

Japonya'da 2015 verilerine göre, 75 yaş üstü 4,8 milyon sürücü  bulunuyor.

Geçen yıl Yokohama kentinde 83 yaşındaki bir sürücü, aracının  kontrolünü yitirince kaldırımdaki çocukların arasına dalmış, bir öğrencinin  ölümüne, 4'ünün yaralanmasına neden olmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x