PORTEKİZ’DE ÜÇ BAKAN İSTİFA ETTİ

PORTEKİZ'DE ÜÇ BAKAN İSTİFA ETTİ

PORTEKİZ'DE ÜÇ BAKAN İSTİFA ETTİ

10 Temmuz 2017 - 13:19 - Güncelleme: 10 Temmuz 2017 - 13:22

Portekiz'de özel bir şirketin davetini kabul ederek 2016'da Fransa'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Portekiz Milli Takımı'nın maçlarını seyretmeye gittikleri ortaya çıkan üç devlet bakanı istifa etti.
Başbakan Antonio Costa, Temmuz 2016'da Portekiz'in kupa kazandığı Avrupa Futbol Şampiyonası'nda "Galp" adlı petrol şirketinin bazı siyasetçileri  davetli olarak Fransa'ya götürmesiyle ilgili savcılığın yürüttüğü soruşturmada  adı geçen mali işlerden sorumlu Devlet Bakanı Fernando Rocha, endüstriden sorumlu  Devlet Bakanı Joao Vasconcelos ve uluslararası ilişkilerden sorumlu Devlet Bakanı Jorge Costa'nın istifalarını kabul etti.

Costa, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Soruşturmada adlarının  geçmesi, savcılık tarafından herhangi bir şeyle suçlandıkları anlamına gelmiyor."  dedi.

Söz konusu dönemde Portekiz'de resmi görevlilerin özel davetleri kabul  etmesini yasaklayacak herhangi bir yasa bulunmuyordu.

Bakanlar, soruşturma  açılınca Fransa'ya yaptıkları seyahatin parasını Galp şirketine geri ödemişti.  

Portekiz'deki sosyalist hükümet, yaşanan tartışmalardan dolayı 2016 yılı sonunda  yeni bir yasa çıkararak resmi görevlilerin davetiye ve hediye almasına çok ciddi  sınırlamalar getirmişti.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x