800 YILLIK MEZAR BULUNDU!

800 YILLIK MEZAR BULUNDU!

800 YILLIK MEZAR BULUNDU!

27 Eylül 2017 - 17:35


Nevşehir Belediyesi'nin birkaç yıldan bu yana  temizlik çalışmalarını sürdürdüğü tarihi kalenin altında bulunan yeraltı şehrinde 800 yıllık mezar kalıntıları bulundu.
Belediye Başkanı HASAN Ünver, Kapadokya ve dünya turizminin ortaya çıkarılan bu eserlerden ciddi manada yararlanacağına inandıklarını söyledi. Ünver, "Nevşehir; ikinci bir kıymet, ikinci bir Kapadokya kazandı" dedikten sonra şöyle konuştu:

"Bugüne kadar temizlik çalışması yapıldı. Son olarak bakanlıktan aldığımız izinle üniversitemiz, müzemiz, valiliğimiz, belediyemiz el birliği içerisinde orada kazı çalışmalarında başladı. Bu çalışma ilk meyvesini verdi. 800 yıllık kilisemizin önünde 800 yıllık bir kabir mezar bulundu. Arkadaşlarımız Nekropol olduğunu düşünüyorlar. İçinde papaz elbisesine benzer kahverengi ketenden kumaş parçaları buldu. İskelet bir bütünlük içerisinde duruyor. Bunların resimleri çekildi, tespitleri yapıldı. 800 yaşında olduğu tahmin ediliyor. Bakın bunlar şehrimiz adına bir değer, inşallah o yeraltı şehrimizi en iyi şekilde planlamak programlamak için ülkemizin güzide Üniversiteleri olmak üzere başta kendi üniversitemiz ülkemizin güzide üniversiteleri değerli hocalarımızla çalışmalarımız bu konuda devam ediyor. İnşallah orası böyle tevakit müzeler konferans salonları, butik oteller, restaurantlar dünya turizmine hitap edecek şekilde belki de Kapadokya turizminin 5 milyona götürme hedefini belki de burayla biran önce sağlayacağız."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x