Ukrayna’da Rus bankalarına yaptırım kararı

Ukrayna’da Rus bankalarına yaptırım kararı

Ukrayna’da Rus bankalarına yaptırım kararı

16 Mart 2017 - 20:30

Sberbank, VS Bank, Prominvestbank, VTB Bank ve BM Bank'a bir yıllığına kısıtlayıcı tedbirler getirildi
Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkede bulunan Rus sermayeli bankaların faaliyetlerine yönelik kısıtlayıcı tedbirler içeren bir karar imzaladı. 

Devlet Başkanlığı basın merkezinden yapılan açıklamaya göre, karar gereği, Ukrayna’da faaliyet gösteren Sberbank, VS Bank, Prominvestbank, VTB Bank ve BM Bank’a bir yıl boyunca bazı yaptırımlar uygulanacak.

Açıklamada, söz konusu bankalara uygulanacak yaptırımların, belirli tüzel kişilerin lehine sermayenin Ukrayna dışına çıkmasını engellemeye yönelik olduğu belirtildi.

Bakanlar Kurulu’nun Ukrayna Merkez Bankası ile yaptırımların etkin şekilde uygulanmasını sağlayacağı kaydedilen açıklamada, hükümetin, devlet kuruluşlarının bu bankalarla çalışmasını yasaklamaya yönelik gereken tedbirleri hızla alacağı bildirildi.

RUSYA'DAN TEPKİ

Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov da Ukrayna’daki Rus sermayeli bankaları koruyacaklarını söyledi.

Ukrayna’daki ekonomik durumun yabancı ve uluslararası yatırımcılar için öngörülebilir ve umutlu olmaktan çıktığını belirten Peskov, Rus tüzel kişiliklere ait ve bunlara bağlı bankalara yönelik getirilen ve getirilecek sınırlamalardan çok rahatsız olduklarını kaydetti.

"Şüphesiz bu uluslararası yasalara aykırıdır" diyen Peskov, dikkatli bir şekilde durumu takip ettiklerini bildirdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x