MEB’DEN ÖZEL KURSLARA PROGRAM GÜNCELLEME ZORUNLULUĞU!

MEB'DEN ÖZEL KURSLARA PROGRAM GÜNCELLEME ZORUNLULUĞU!

MEB'DEN ÖZEL KURSLARA PROGRAM GÜNCELLEME ZORUNLULUĞU!

11 Ağustos 2017 - 13:55

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB),  özel çeşitli kurslar, hizmet içi eğitim merkezleri ve uzaktan öğretim kurslarında  uygulanan programlara ilişkin haziran ayında Özel Öğretim Kurumları  Yönetmeliğinde yaptığı değişikliğin ardından 81 ile gönderdiği yazı ile yapılacak  iş ve işlemleri belirledi.

AA muhabirine konuya ilişkin bilgi veren MEB Özel Öğretim Kurumları  Genel Müdürü Kemal Şamlıoğlu, özel çeşitli kurslar, hizmet içi eğitim merkezleri  ve uzaktan öğretim kurslarında uygulanmak üzere geliştirilen ve Bakanlıkça  onaylanan programların artık 7 yıl için geçerli olacağını belirtti.

Şamlıoğlu, şöyle devam etti:

"Özel öğretim kurumlarının tamamında uygulanacak programlar  Bakanlığımız onayından geçiyor ancak yaklaşık 40 yıllık programları uygulayan  kurumlarımız var ve gelinen süreçte güncelliğini yitirmiş bu programların  uygulanması pedagojik açıdan da uygun değil. Yapılan yönetmelik değişikliği, bu  anlamda hem bu kurumlarımızda uygulanan programların güncellenmesi hem de  programlar arası standardizasyon sağlanmasına hizmet edecek."

Halen mevcut 953 onaylı programın yeniden gözden geçirilmesi ve  günümüz şartlarına uyarlanmasının önemli bir adım olduğunu ifade eden Şamlıoğlu,  özel çeşitli kurslar, hizmet içi eğitim merkezleri ve uzaktan öğretim kurslarında  yapılan sınavların ve sertifika alma usullerinin de bir düzenlemeye bağlanmasının  Bakanlığın çalışmaları arasında olduğunu söyledi.

"Program ilavesi yapmamışsa kurum açma izni iptal"

Yapılan düzenlemeye göre onay tarihinden itibaren 6'ncı yılın sonunda  ve en geç 1 yıl içinde geliştirip tekrar onaya sunmayan kurumların programlarının  iptal edileceğini aktaran Şamlıoğlu, eğer o kurumda süresi dolan programdan başka  program yoksa ve kurum en geç 2 ay içerisinde başka bir programın ilavesini  yapmamışsa kurumun kurum açma izninin iptal edilmesinin söz konusu olduğunu  söyledi.

Şamlıoğlu, şu değerlendirmeyi yaptı:

Yönetmelik değişikliğinin Resmi Gazete'de yayımlandığı tarih olan 20  Haziran 2017 itibarıyla 7 yılını doldurmamış programlar, 7 yıl dolduktan sonra 2  yıl daha uygulanabilecek. Bu tarih itibarıyla 7 yıllık süresi bitmiş programların  son güncellenme tarihi 20 Haziran 2019. Ayrıca kurumlar Hayat Boyu Öğrenme Genel  Müdürlüğüne bağlı yaygın eğitim kurumlarında uygulanan öğretim programlarını da  bundan sonra uygulayamayacak."

Kemal Şamlıoğlu, uygulamayla Bakanlığın, okul müfredatı içerikli  öğretim programlarına sahip yaygın eğitim kurumu programlarının özel öğretim  kurumları tarafından kullanılmasının ve olası dershane veya öğrenci etüt eğitim  merkezi gibi çalışma girişimlerinin de önüne geçmenin hedeflediğini kaydetti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x