KİM JONG-UN’UN EŞİ Rİ SOL-JU 7 AYDIR GÖRÜLMÜYOR

KİM JONG-UN'UN EŞİ Rİ SOL-JU 7 AYDIR GÖRÜLMÜYOR

01 Kasım 2016 - 08:56

Kuzey Kore'nin otoriter lideri Kim Jong-un'un eşi Ri Sol-ju'nun yaklaşık yedi aydır görülmemesi spekülasyonlara neden oluyor. Kuzey Kore üzerine çalışan uzmanlar, Ri Sol-Ju'nun hamile olabileceği ya da aileden biriyle sorun yaşamış olabileceği ihtimalleri üzerinde duruyor.

Independent'da yer alan haberde 2012'de Kim Jong-un ile evlenerek 'First Lady' olan Ri'nin Kim Jong-un'un küçük kız kardeşiyle kavga etmiş olabileceği belirtiliyor. Kuzey Kore'de Propaganda Bakanlığı'nda Kim Jong-un kültünden sorumlu olan küçük kardeş Kim Yo-jong, rejimin arkasındaki asıl güçlerden biri olarak gösteriliyor.

7 aydır görülmeyen Ri Sol-ju, en son 28 Mart'ta Pyongyang'da görülmüştü. Bu süre zarfında Ri'nin aksine Kuzey Koreli lider Kim Jong-un bütün ülkeyi dolaştı ve 36 yıldır ilk kez yapılan parti kongresini organize etti.

Tokyo Waseda Üniversitesi'nde Pyongyang rejimiyle alakalı çalışan Profesör Toshimitsu Shigemura, Ri Sol-ju'nun kaybolmasında birden çok ihtimal bulunduğunu belirtirken; "Hamile olabilir veya Kim Jong-un'la bir problem yaşamış olabilir. Ayrıca son dönemde Pyongyang'dan gelen haberlere göre, ordu içerisinde Kim'e yönelik bazı hareketler var. Çok iyi korunduğu için de ortalıkta gözükmüyor olabilir." ifadelerini kullandı.

Kim Jong-un daha önce aralarının çok yakın olduğu amcası Jang Song-taek'i ihanetle suçlamış ve idam ettirmişti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x