AYDA 30 BİN HABER YAZABİLECEK

AYDA 30 BİN HABER YAZABİLECEK

AYDA 30 BİN HABER YAZABİLECEK

04 Ağustos 2017 - 11:58

İnsan odaklı meslek sayısı gün geçtikçe azalıyor. Yapay zeka gücü şimdi de habercilik sektörüne adım atıyor. Google tarafından finanse edilen proje kapsamında, gazeteci robotun ayda 30 bin rutin haber üretmesi hedefleniyor.
'RADAR' isimli bu projeyi, Birleşik Krallık merkezli PA haber ajansı yürütüyor. İnsan gücünü azaltarak sadece belirli konularda insan beyninin kullanılacağı RADAR projesi, henüz geliştirilme aşamasında. Projenin ilk etapta, futbol maçı sonuçları veya şirket bilançoları gibi rutin içerikleri otomatik olarak oluşturması planlanıyor. Bu tip rutin işlerin ilk olarak robot gazeticilere, daha sonra da haber içeriklerinin tamamen yapay zekaya teslim edilmesi amaçlanıyor.
PA’in yayın yönetmeni Peter Clifton yaptığı açıklamada, RADAR’ı “Habercilikte fantastik adım” olarak tanıtıyor. Gerçekten büyük bir adım olan bu proje kapsamında, pek çok kişi işsiz kalabileceği için projeye olumsuz olarak bakanlar da bir hayli fazla.
5 kişilik bir ekip, RADAR'ın gelişimini sağlıyor. Ekip, haberleri tanımlama, taslak oluşturma ve düzenleme işlerini yapıyor ve haberleri polis - adliye, sağlık veya ekonomi gibi kategorilere ayırıyor. RADAR projesi,insandan tamamen bağımsız olmasa da 5 kişilik bir ekibin bir ayda 30 bin haber üretmesini sağlıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x