FİDYE İÇİN KAÇIRILAN ÇOCUK BÖYLE KURTARILDI !

FİDYE İÇİN KAÇIRILAN ÇOCUK BÖYLE KURTARILDI !

01 Kasım 2016 - 14:24

İstanbul'da sosyal medya üzerinden iletişime geçerek 16 yaşındaki bir çocuğu, iş verecekleri vaadiyle kaçırarak fidye için 12 gün boyunca rehin tutan 2 kişi polisin filmleri aratmayan operasyonuyla yakalandı.

Operasyon sırasında kaçırılan Irak uyruklu çocuk A.M.S.A., elleri ve ayakları bağlı şekilde çekyatın içinde bulunarak kurtarıldı. Şüphelilerin çocuğun hayatı karşılığında babasından 300 bin dolar fidye istedikleri öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan Irak uyruklu 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BABA POLİSE BAŞVURARAK YARDIM İSTEDİ

İstanbul’da polise başvuran Irak uyruklu Thikra İsmail A.(50), 16 yaşındaki oğlunun kaçırıldığını, suçluların kendisini arayarak oğlunun hayatı karşılığında 300 bin dolar fidye istediklerini söyledi. Babanın yardım istemesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

FİDYECİLER ÇOCUĞUN GÜNLÜK GAZETEYİ OKURKEN GÖRÜNTÜSÜNÜ GÖNDERDİLER

Rehine Kurtarma ve Müzakere timine bağlı ekipler, kaçırılan çocuğu kurtarmak için bir plan yaptı. Hazırlanan plan gereği, babaya fidyecilerin isteğini kabul etmiş gibi yapmaları, onları oyalamaları istendi. Bu sırada çocuğun sağ olduğunu belirlemek için fidyecilerden bir video çekerek atmaları istendi. Bu isteği kabul eden şüpheliler, kaçırılan A.M.S.A’nın günlük bir gazete okurken görüntülerini çekip babaya gönderdi.

FİLM GİBİ BASKIN

Bu görüntüyle çocuğun hayatta olduğu tespit edilidi, teknik ve fiziki takip yapılarak şüphelilerin Avcılar, Merkez mahallesi, Çiğdem sokakta bir binada olduğu tespit edildi. Polis 29 Ekim’de sabaha karşı bu binaya operasyon yaptı. Şüphelilerin hangi dairede olduğu belli olmadığı için tüm kapılar tek tek çalındı. Polis ekipleri 5. Daireye geldiklerinde kapıyı Irak uyruklu bir kişi açtı.

PEÇELİ KADIN ERKEK ÇIKINCA OPERASYON BAŞLADI

Irak uyruklu kişi, eşiyle birlikte oturduklarını söyledi. Bunun üzerine polis eşini görmek istedi. Kapıyı açan kişi eşinin duşta olduğunu gelemeyeceğini söyledi. Polisin ısrarı üzerine başörtülü ve yüzü peçeyle kapalı bir kişi, kadın olduğunu söyleyerek kapıya geldi ve kimlik uzattı. Ancak polis kimlikle karşılaştırmak için kadının yüzünü görmek istediğinde büyük bir şokla karşılaştı. Peçenin ardında bıyıklı bir kişi olduğu görülünce hemen eve girildi.

KAÇIRILAN İKİŞİ ÇEKYATIN İÇİNDEN ÇIKTI

Evde yapılan aramada kaçırılan 16 yaşındaki A.M.S.A. elleri ve ayakları bağlı bir şekilde bir çekyatın içinde bulundu. 12 gün boyunca bu evde tutulan çocuk, polis tarafından kurtarıldı. Evde bulunan şüpheliler Layth Oleivvi (42) ile Taher Shap A.(37)’da gözaltına alındı.

İŞVERECEKLERİNİ SÖYLEYEREK KANDIRMIŞLAR

Gasp Büro Amirliği’ne getirilen şüphelilerin 16 yaşındaki çocukla sosyal medya üzerinde irtibat kurdukları, kendilerini emlakçı olarak tanıtarak "Biz de ıraklıyız. Sen Türkçe biliyorsun. Bizim yanımızda çalışır, müşterilere evleri sen gösterirsin" diye kandırarak yanlarına çağırdıkları öğrenildi.

TUTUKLANDILAR

Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edilirken ,ifadelerinin ardından sevk edildikleri mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x