REGL AĞRILARINA İYİ GELECEK 6 DOĞAL YÖNTEM

REGL AĞRILARINA İYİ GELECEK 6 DOĞAL YÖNTEM

REGL AĞRILARINA İYİ GELECEK 6 DOĞAL YÖNTEM

28 Haziran 2017 - 22:10

Regl dönemi özellikle yaz aylarında kadınlar için çeşitli sıkıntıların yaşandığı zor günlerdir. Özellikle yoğun belirtiler gösteren kadınlar için bu günler günlük hayatı aksatabilecek raddeye varabilir. Ağrı kesici ilaçlar bir çözüm elbette ancak bu yola başvurmadan önce de uygulayabileceğiniz doğal bazı yöntemler bulunuyor.
Sıcak bir duş alın

Rahime bağlı kasların gevşemesini sağlayan sıcaklık, ağrılarınızın ve şişkinlik hissinin hafiflemesini sağlar. Bu nedenle sıcak su torbaları, ısıtıcı yastıklardan ya da sıcak bir duştan fayda görebilirsiniz.

Hafif egzersizler yapın

Bu dönemleri ağrılı geçirenler egzersizden ve spordan uzak durur. Ancak bu yanlış bir inanıştır. Regl dönemlerinde yapacağınız hafif egzersizler ve hafif tempolu bir yürüyüş kan dolaşımınızı hızlandıracağından ağrınızı azaltmaya yardımcı olur.

Bol su için

Yaşamın her döneminde olduğu gibi regl döneminde de bol su tüketmek vücudunuza gerekli desteği vereceğinden ağrılarınızı ve mide şikayetlerinizi hafifletecektir. Bu dönemde normalden daha fazla su tüketmeye gayret edin ve gün içinde su miktarı yüksek meyveler tüketin.

Seks yapın

Sonucunda orgazma ulaşacağınız bir cinsel birleşim, regl sancılarının hafiflemesini sağlar. Sanki tam tersi bir sonuç elde edecekmişsiniz gibi dursa da orgazm sırasında salgılanan endorfin hormonu vücudun rahatlamasını sağlar ve kaslarınızı gevşetir.

Kafein ve sigaradan uzak durun

Tüm vücudunuz üzerindeki gerginlikle başa çıkmaya çalışırken bir de onun omuzlarına sigara ve kafein gibi uyarıcıları yüklemeyin. Aynı şekilde çay, çikolata ve enerji içeceklerinden de uzak durun.

Doğal yolları deneyin

Regl sancılarına iyi gelen ve rahatlatan şifalı bitkilerden yararlanmayı deneyebilirsiniz. Zencefil, fesleğen, tarçın gibi bitkiler sakinleştirici ve söktürücü etkileriyle bilinen güçlü bitkilerdir. Bu gibi bitkilerden hazırladığınız sıcak çaylar kaslarınızı gevşetir ve kanamanızı sökerek rahatlamanızı sağlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x