KILIÇDAROĞLU: BEN OLMASAM MİTİNG YAPAMAYACAKLAR!

KILIÇDAROĞLU: BEN OLMASAM MİTİNG YAPAMAYACAKLAR!

KILIÇDAROĞLU: BEN OLMASAM MİTİNG YAPAMAYACAKLAR!

05 Nisan 2017 - 15:45

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar partisi yöneticilerinin her fırsatta kendisine yönelik eleştirilerde bulunduğunu belirterek, "Tek dertleri Kılıçdaroğlu. Emin olun Kılıçdaroğlu olmasa miting yapamayacaklar. Miting yapıyorsanız çıkın neden 'Evet' denmesi gerektiğini anlatın." dedi.
CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu, bir düğün salonunda Gaziantep'teki sivil toplum örgütü  temsilcileriyle gerçekleştirilen buluşmada, Gaziantep'in, bölgedeki kilit kapı,  bağımsızlık ve özgürlüğün sembolü, sadece Türkiye'nin değil bölgenin de önemli  kentlerinden birisi olduğunu söyledi. Halk oylamasına işaret eden Kılıçdaroğlu, mevcut durumda bir muhtarın,  sorun ve sıkıntılarını milletvekiline, ardından bakanlığa kadar ulaştırabildiğini  ancak yeni dönemde bu kanalın kapatılacağını savundu. Kılıçdaroğlu, şöyle  konuştu:"Şimdi Antep'in ve Anteplilerin vicdanına sesleniyorum, böyle bir  uygulama doğru mu? Bunun doğru olmadığını ben de biliyorum. Hiçbir demokratik  ülkede böyle bir şey olmaz. Bu ne demek biliyor musunuz? siyaset kurumu, bırakın  halka hesap vermeyi, milletvekiline bile hesap vermeyecek. Kendi milletvekiline  hesap veremeyen bir siyasi anlayış, millete de hesap vermeyecek. Hepimizin oturup  düşünmesi gerek. Bunun bir partiyle alakası yok. Şahısla da ilgisi yok,  demokrasiyle ilgisi var. Başta iş dünyası, sonra hepimiz vergi öderiz. Kahvede  çay içseniz onun içinde vergi vardır. Eğer hepimiz vergi ödüyorsak siyaset kurumu  onun hesabını vermek zorundadır.

 Demokrasinin gereği de budur. Siyasetçi hesap vermiyorsa, ülkeyi nasıl  yönetecek, keyfince. Hesap vermek, keyfi yönetime son vermektir. Odaları düşünün,  yönetim kurulu da var denetim kurulu da ama yeni dönemde denetim yok. Hepimizin  oturup düşünmesi lazım, hangi partiden olursak olalım, hangi dünya görüşünü  benimsemişsek benimseyelim hepimizin benimsediği bir kural var, o da demokrasi.  Bu hepimiz için geçerli. Bugüne kadar şunu gördük, cumhurbaşkanı seçilir, o da 80  milyonu temsil eder ve tarafsızdır. Şimdi önünüze konan dönemde cumhurbaşkanı  aynı zamanda partinin genel başkanı. Bu nasıl tarafsız olacak? "

'TEKLİK ALLAHA MAHSUSUTUR' 

  Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan'da herkesin sandığa giderek oy  kullanacağını anımsatarak, Türkiye'nin geleceğini, evlatlara bırakılacak güzel  günleri, ülkenin bekasını düşünerek tercihte bulunulmasını istedi.  Halk oylamasının sıradan bir seçim olmadığını, herkesin ilgi alanı  olan Anayasa metninin oylanacağını dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bu işin partisi  yok, demokrasiye inanıyor muyuz inanmıyor muyuz işin özeti budur. Mesele,  memleket meselesidir. Parti meselesi değil. Şimdiye kadar seçim yapılıyor 550  vekil seçip gönderiyoruz, çoğunluk partisinin başkanı da başbakan oluyor. Yeni  modelde Başbakanlık yok, Bakanlar Kurulu da yok. TBMM'ye gelip güven oyu istemek  de yok. Rejimi neden değiştiriyoruz, neden tüm yetkileri bir adama veriyoruz?  Teklik Allah'a mahsustur." diye konuştu.

  Kılıçdaroğlu, Gaziantep'in, iş dünyasındaki başarının farkında  olduğunu, bu başarının altında da hukukun üstünlüğü, can ve mal güvenliğinin  yattığına değinerek, şöyle devam etti: "Şimdi siz can ve mal güvenliğini elinden alıyorsunuz. Bu anayasa  değişikliği geçerse hiç kimsenin can ve mal güvenliği kalmayacak. Bir kişi  çıkacak, bir Sabah kalkacaksınız bir kararnameyle tüm mal varlıklarınıza el  konmuş. 'Bu doğrudur, güzel bir uygulama' diyorsanız kullanacağınız oy belli ama  'Hayır öyle şey olur mu?' diyorsanız, onur ve gururla gidip 'Hayır' diyeceksiniz.  Biz iş adamlarının siyasi görüşünü sorgulamıyoruz. Tercihini hangi yönde yaparsa  başımızın üstüne. Biz siyasetçi olarak herkesin mal ve can güvenliğini  sağlayacağız."

  Halk oylaması sürecinde iktidar partisiyle eşit şartlarda  yarışamadıklarını savunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, anayasa değişikliğiyle  bir siyasi parti başkanına hakim tayin etme yetkisi verildiğini belirtti.  Kılıçdaroğlu, yeni sistemle Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinden 12'sinin siyasetle  tayin edilebileceğini ancak siyasi otoritenin hakim tayin ettiği ortamda adaletin  olamayacağını vurguladı. Toplantıdaki katılımcılara "Milli iradeyi fesih yetkisini tek kişiye  verelim mi, vermeyelim mi?" diye soran Kılıçdaroğlu, "Bir kişi milli iradeyi  fesih edebiliyorsa biz niye seçim yapıyoruz." dedi.

'TEK DERTLERİ KILIÇDAROĞLU'

Kemal Kılıçdaroğlu, iktidar partisi yöneticilerinin her fırsatta  kendisine yönelik eleştirilerde bulunduğunu dile getirerek, konuşmasını şöyle  sürdürdü:  "Tek dertleri Kılıçdaroğlu. Emin olun Kılıçdaroğlu olmasa miting  yapamayacaklar. Miting yapıyorsanız çıkın neden 'Evet' denmesi gerektiğini  anlatın. Bana neden kızıyorlar çünkü Kılıçdaroğlu vatandaşa doğruları anlatıyor.  Topu topu 18 madde, yazmışlar, tüm pankartlar bilboardlar dolu. Bu parayı nereden  buluyorlar, eşit gitmiyoruz ama millet uyandı, yutmuyorlar. 'Benim can ve mal  güvenliğim olmalı, ben demokrasime sahip çıkacağım' diyorlar. Panik içinde  kalıyor çünkü biz doğruları söylüyoruz. Vatandaşa anlatacağız buna mecburuz."  Devleti yönetenlerin dillerine hakim olması gerektiğini anlatan  Kılıçdaroğlu, diline hakim olamayanların devleti iyi yönetemeceğine işaret etti.

  'NİYE GEREĞİNİ YAPMIYORSUN'

Devleti yönetenlerin az ve öz konuşup, konuştuğunda da gereğini  yapması gerektiğini aktaran Kılıçdaroğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:    "Ne diyorlardı, 'Münbiç'e gireceğiz', gir kardeşim. 'Rakka'ya  gireceğiz diyorlardı', girdiler mi? Türkiye, cumhuriyet tarihinde ilk kez toprak  kaybına uğramıştır. Süleyman Şah Türbesi'nin bulunduğu yer, Türkiye Cumhuriyeti  devletinin yeriydi. Oradan kaçtılar ve topraklarımızı bıraktılar. Terk edenleri  ve o kararı alanları kınıyorum. Sadece o mu? Hayır, Bulamaç adası, burnumuzun  dibinde horoz ötünce duyuyoruz. Hem İngiliz belgelerinde hem ABD belgelerinde  Türkiye'ye ait ama kimin bayrağı dalgalanıyor, Yunanistan. Ses çıkarıyorlar mı,  tık bile yok. Şimdi konuşuyorlar, 'Kerkük'teki o bayrak inecek, yoksa fena olur.'  Yok canım. Niye konuşuyorsun kardeşim, niye gereğini yapmıyorsun. Konuşmakla  olmuyor."

 SURİYELİ MÜLTECİLER

 CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, salondakilere "Suriyelilerden memnun  musunuz?" diye sorarak, şunları kaydetti: "(Şuraya müdahale etmeyin, bir bidon suyla gidin yangını söndürmek  için) dedik ama onlar benzinle gitti. Sonuç ne oldu, 3,5 milyon Suriyeli. Onlar  birinci sınıf vatandaş, biz hastanede sıra bekleriz, onlar beklemez, bizim  çocuklarımız üniversiteye gitmek için masraf yapar onlar direkt girer, bizim  çocuklarımız El Bab'da şehit olur, onlar gelir burda eğlenir. İktidara  sesleniyorum, çıkın deyin ki 'Suriyelilere vatandaşlık vermeyeceğiz, savaş  bitince göndereceğiz' ama onların isteği bu değil. 'Onlar sıra beklemesin, biz  ikinci sınıf vatandaş olmaya alıştık' diyorsanız adres belli ama 'Olmaz böyle  şey' diyorsanız gidin 'Hayır' oyunu kullanın."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x