TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ’NİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU!

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ'NİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU!

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ'NİN YENİ BAŞKANI BELLİ OLDU!

06 Ekim 2017 - 13:07

 

Türkiye Belediyeler Birliğinin (TBB) yeni başkanı, Konya  Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek oldu
Türkiye Belediyeler Birliği Meclisi (TBB), Çevre ve Şehircilik Bakanı  Mehmet Özhaseki'nin de katılımıyla, Çukurambar’da bir otelde, eski İstanbul  Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından yeni başkanı  seçmek üzere toplandı.

Özhaseki, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, bakanlığın  belediyelere yönelik gerçekleştirdiği yatırım ve projeler hakkında bilgi verdi.

Toplantıda belediye başkanlarının, belediye hizmetlerinde yapmış  olduğu proje, kentsel dönüşüm ve faaliyetlerine de değinen Özhaseki, ardından  Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütü tarafından patlayıcı döşenerek hasar gören  vatandaşların evlerinin yapım çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Özhaseki, devletin yaraları sardığına işaret ederek "Vatandaşın evi  yıkıldıysa o evleri vermek bizim borcumuzdur. 25 bin ev yapılıyor bir kısım  evleri teslim ettik, bir kısım evler 1-2 ay sonra teslim ediliyor. En geç 5-6 ay  sonra evler orada teslim edilmiş olacak." dedi.

Kayyumların atanmasından önce belediyelerde istihdam edilen personelin  yüksek maaşlarla çalıştırıldığını ve terör örgütü PKK'ya para ve malzeme  yardımında bulunduklarını hatırlatan Özhaseki, "Parklarda kimse çalışmayacak ama  siz 130 kişiye maaş ödeyeceksiniz, o maaşları daha ellerine vermeden de alıp dağa  göndereceksiniz. Belediyelerin depoları lojistik üs olarak kullanılacak. Araçları  teröristerlin emrine girecek. Ne yapalım bunları seyir mi edelim?" dedi.

"KENTSEL DÖNÜŞÜM"

Özhaseki, Türkiye'de toprakların yüzde 66'sının 1. derece ve 2. derece  deprem kuşağında, nüfusun da yüzde 71'inin deprem bölgelerinde yaşadığını  belirterek, deprem gerçeğini bilerek hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

İstanbul'da riskli yapı sayısının 600 bin civarında olduğunu işaret  ederek bu doğrultuda 2010 yılından itibaren çıkan yasalarla birlikte mevzuatlarla  hareket edildiğini söyleyen Özhaseki, belediyelerin de muhtemel depremleri ve  riskli binaları göz önünde bulundurarak çalışmalar yapmasını istedi.

Özhaseki, hedeflerinin 2030'a kadar yılda 500 bin binayı yeniden yıkıp  yapmak olduğunu, bunu yapabilecek güçte olduklarını belirterek İstanbul'dan bir  pilot bölge seçerek 2018'de çalışmaların başlayacağını, bakanlık olarak dönüşüm  noktasında belediyelere bu yönde destek olacaklarını söyledi.

YENİ BAŞKAN AKYÜREK

Özhaseki'nin konuşmasının ardından yapılan seçimde Konya Büyükşehir  Belediye Başkanı Tahir Akyürek, TBB'nin yeni başkanı oldu.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x