Bayraklı Belediyesi bir ilk altına daha imza atıyor

Bayraklı Belediyesi bir ilk altına daha imza atıyor

Bayraklı’dan yer hareketleri izlenecek

01 Şubat 2016 - 10:05

Ülke genelini adını depreme karşı olan duyarlılığı ve çalışmalarıyla duyuran, Bayraklı Belediyesi, bünyesinde faaliyet gösteren deprem etüt merkezine yerleştirilen sismometre cihazı ile yer hareketlerini de izleyecek.

Bayraklı Belediyesi ile 9 Eylül Üniversitesi Ege Bölgesi Araştırma ve Uygulama Merkezi önemli bir işbirliğin altına imza attı. Bayraklı Belediyesi Deprem Etüt Merkezi’ne İzmir’de sadece Balçova, Buca Şahintepesi ve üniversitenin Buca Fakültesinde bulunan hız ölçer sismometre cihazı yerleştirildi.

GÜVENLİ YAPILARIN TASARLANMASI İÇİN

Yer hareketlerinin algılayıp sisteme veri ve grafik olarak sunan cihaz ilk kez bir belediye bünyesinde kuruldu. Sismometreye bağlanan bilgisayar, sağlanan verileri internet vasıtasıyla anlık olarak 9 Eylül Üniversitesi Ege Bölgesi Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne aktarılıyor. Veriler mühendisler tarafından deformasyon analizi ve mevsimsel ölçümlere dökülüyor. Çevre faktörünün etken olduğu sistemde uygun verilerin alınması halinde yer haritası da ortaya çıkmış olacak. Kurulan sismometre ile Bayraklı’da zemin yapısı ilk kez izlenecek. 9 Eylül Üniversitesi, alınan verileri birleştirerek bölgede zemine bağlı güvenli yapılar tasarlanması için veriler elde edilmiş olacak. 

BİLİMSEL ÇALIŞMA!

Bilimsel bir çalışmaya ev sahipliği yaptıklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Uzun soluklu bir çalışma olacak. Verilerin okunması ve elden geçirilmesiyle bir yer haritası çıkarılacak. Bu çalışma ile daha zemine uygun dayanıklı yapılar için elimizde veri bulunacak. Depreme karşı olan duyarlılığımızı duymayan kalmadı. Bünyesinde ilk kez deprem etüt merkezi kuran belediyeyiz. Şimdi yine bir ilkin altına imza atıyoruz. Depremi aklımızdan hiç çıkarmamalıyız. Çok acı kayıplar verdik. Belediye olarak bu alanda çalışmalarımız sürdüreceğiz” dedi. 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x