İZMİR’DE FETÖ OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME !

İZMİR'DE FETÖ OPERASYONUNDA FLAŞ GELİŞME !

28 Ağustos 2016 - 12:38

FETÖ/PDY operasyonu kapsamında örgüte finans desteği sağladıkları iddiasıyla hakim karşısına çıkan ünlü işadamlarından Abdullah Kavuk tutuklandı. Ahmet Küçükbay ise yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. KÜÇÜKBAY 15 dakika sonra Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato’nun talimatıyla FETÖ için örgütsel faaliyette bulunmak iddiasıyla Mali Şube tarafından yeniden gözaltına alındı

FATİH ŞENDİL / EMİRHAN ERGEN

İzmir'deki FETÖ/PDY operasyonu kapsamında örgüte finansal destek sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 18 kişiden 11'i tutuklandı.

Aralarında, Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Küçükbay, kapatılan Gediz Üniversitesinin kurucu üyelerinden ve Kavuklar Gayrimenkul'un başında bulunan Abdullah Kavuk'un oğlu Metehan Kavuk ve Karakaş Atlantis Kuyumculuk Yönetim Kurulu Başkanı Karakaş'ın da bulunduğu 7 kişi yurt dışı yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ancak Küçükbay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Küçükbay, FETÖ Terör Örgütü üyesi kapsamında Cumhuriyet Başsavcı Vekili Okan Bato'nun talimatı ile bu kez Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından başka bir soruşturma kapsamında, adliyedeyken yeniden gözaltına alınarak Yeşilyurt Emniyet Müdürlüğü hizmet binasına getirildi.

20 gündür gözaltındaydı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında, kentin tanınmış işadamlarından Orkide Yağları'nın sahibi Ahmet Küçükbay, Kavuklar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, oğlu Metehan Kavuk, İdil Kozmetik firması sahibi Mehmet Timuroğlu, kuyumcu Kamil Karakaş'ın da aralarında bulunduğu işadamlarıyla, cemaatin Ege bölge imam yardımcısı ve okullar sorumlusu olduğu belirtilen eski Yamanlar Koleji Genel Müdürü Sebahattin Kasap ile Zaman Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan gözaltına alınmıştı.

Gözaltındaki sorguları tamamlanan 18 kişi dün adliyeye gönderildi. Soruşturma kapsamında Alfemo mobilyanın sahipleri Ramazan Davulcuoğlu, Durmuş Ali Davulcuoğlu, Mesut Davulcuoğlu, Şaban Davulcuoğlu, Abdullah Kavuk'un kardeşi Şahin Kavuk ile Kamil Karakaş'ın kardeşi Ümit Karakaş'ın ve Rodi'nin sahibi Kazancı kardeşlerle birlikte 20 kişinin halen arandığı öğrenildi.

"Beni Hidayet Karaca örgüte soktu"

Ahmet Küçükbay'ın ifadesinde, önemli bilgiler verdiği ifade edildi. Tutuklu bulunan eski Samanyolu Televizyonu Genel Müdürü Hidayet Karaca'nın İzmir'de bulunduğu sırada cemaate girdiğini ileri süren Küçükbay'ın, ESİ- DEF ve Gediz Üniversitesi'nin kurulumunda aktif görev aldığını kabul ettiği öğrenildi. Ancak, ifadesinde 17-25 Aralık sürecinden sonra FETÖ'yle bağını kopardığını ileri süren Küçükbay'ın, Bank Asya'nın kapatılmaması için hesaplara yüklü miktarlarda para aktarımında bulunduğu iddiasını kabul etmediği kaydedildi. Küçükbay'ın, TUSKON'a yönelik yapılan soruşturmada da sanık durumunda olduğu belirtildi.

11'i tutuklandı 7 kişi serbest

Kavuklar A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavuk, İdil Kozmetik firması sahibi Mehmet Timuroğlu, Harun Kurt ve Zaman Gazetesi Bölge Temsilcisi Vahit Yazgan, 4. Sulh Ceza Mahkemesi'nde dün gece saat 02.00'de biten duruşmada tutuklandı.

Tutuklananlar:

Halil Mezik
Rüstem Ergül
Sebahatin Kasap
Durmuş Ali Şanal
Tamer Kömürgöz
Ahmet Erdem Tekinay
Özcan Damoğlu
Abdullah Kavuk
Vahit Yazgan
Mehmet Timuroğu
Harun Kurt

Serbest Kalanlar:

Metehan Kavuk
Ahmet Küçükbay
Ruhi Ünalan
Kamil Karakaş
Remziye Aras
Nurettin Bilgi
Hami Çatalyürek

20 kişi aranıyor

Soruşturma kapsamında Alfemo mobilyanın sahipleri Ramazan Davulcuoğlu, Durmuş Ali Davulcuoğlu, Mesut Davulcuoğlu, Şaban Davulcuoğlu, Abdullah Kavuk'un kardeşi Şahin Kavuk ile Kamil Karakaş'ın kardeşi Ümit Karakaş'ın ve Rodi'nin sahibi Kazancı kardeşlerle birlikte 20 kişinin arandığı öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x