SİVRİSİNEK ISIRDI, GÜNLERCE KOMADA KALDI

SİVRİSİNEK ISIRDI, GÜNLERCE KOMADA KALDI

19 Ağustos 2016 - 12:27

Rio'ya Olimpiyat Oyunları'nı takip etmek ve haber yapmak için giden televizyon sunucusu sivrisinek ısırığı sonucu nadir görülen bir tropik hastalık olan malaryaya yakalandı.

 

Televizyon sunucusu Charlie Webster Rio'ya Olimpiyat Oyunları'nı takip etmek ve haber yapmak için gitmişti. Ancak talihsiz genç kadının başına hiç beklenmedik bir şey geldi. Bir sivrisinek ısırdı, nadir görülen bir tropik hastalık olan malaryaya yakalandı ve günlerce komada kaldı. Komadan yeni çıkan 33 yaşındaki Webster'ın ailesine ilk sözleri "Şu makinelere bak. Hepsi beni hayatta tutmak için." oldu.

TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

Rio'dayken kusmaya başlayan Webster, burada parasetamol içeren bazı ilaçlar alarak işine devam etmeye çalıştı. 22 Temmuz'da durumu kötüleşen Webster Rio de Janeiro'da hastaneye kaldırıldı. İlk olarak akla Zika virüsü gelse de daha sonra bunun malarya olduğu anlaşıldı. Hala Rio'da tedavisi devam eden Webster'ın iyileşme sürecine girdiği açıklandı.

 

MALARYA NEDİR?

Malarya dişi sivrisineklerin ısırığıyla bulaşan bir parazit. Yaklaşık 3,2 milyon insan yani dünya nüfusunun yarısı malarya riski taşıyor. Dünya Sağlık Örgütü2015 yılında 214 milyon malarya vakası olduğunu açıkladı ve 438 bin ölüm olduğunu söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x