HİÇ UTANMAMIŞLAR! BU KADARINA DA PES

HİÇ UTANMAMIŞLAR! BU KADARINA DA PES

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde yer altı suyunu çekip tarla sulamak amacıyla kaçak olarak kurulan 1600kVA gücünde trafo yakalandı.

03 Haziran 2017 - 13:08

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde yer altı suyunu çekip tarla sulamak amacıyla kaçak olarak kurulan 1600kVA gücünde trafo yakalandı. Trafoya el konulduğu ve kuran kişiye cezai işlem yapıldığı belirtilirken bu boyutta kaçak elektriğin yaklaşık 500 konutun ihtiyacını karşılayabileceği vurgulandı.
Dicle Elektrik Dağıtım şirketinden yapılan açıklamaya göre şirketin ekiplerinin saha denetimleri devam ederken, Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde kayıt dışı elektrik kullanılarak çekilen yeraltı suyu ile tarla sulaması yapıldığı öğrenildi. Teknolojik uygulamalarla gerçekleştirilen saha denetiminde Çınar ilçesinde tarla sulamasında kullanılan kayıt dışı bir elektrik trafosu tespit edildi. Şirketin avukatlarının başvurduğu mahkeme, trafoya el koyma kararı verdi. 

Bu karar üzerine jandarma ekipleri ile birlikte trafonun bulunduğu yere giden ekipler, 1.600 kVA gücünde olduğu belirlenen trafonun önce enerji bağlantısını kesti, ardından da el koymak üzere bir araca yükleyerek buradan götürdüler. Trafosuna el konulan tarla sahibine yasal çerçevede cezai yaptırım da uygulandı.

1600 kVA elektriğin klima, asansör gibi harcamaları olmayan yaklaşık 500 konutun ihtiyacını karşılayabileceği vurgulandı.

“Yüzde 65 indirime rağmen kaçak kullanım”
Dicle Elektrik Dağıtım şirketinin açıklamasında, tarımsal sulamada kullanılan elektriğe Türkiye’nin hiçbir yerinde olmayan bir biçimde yüzde 65 oranında indirim uygulandığı hatırlatıldı. Açıklamada, “Çiftçilerimizden kullandıkları elektriğin sadece yüzde 35’ini alıyoruz. Bu şekilde şirketimiz, çiftçimize başka hiçbir yerde uygulanmayan bir kolaylık sağlamaktadır. Buna rağmen çiftçilerimizin, usulsüz yollara saparak kayıt dışı elektrik kullanmaları doğru değildir. Dicle Elektrik olarak biz sürekli sahadayız. Kayıt dışı kullanıma izin vermemekte kararlıyız.” denildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x