CHP’Lİ YILMAZ:RUMLAR SÜÇ ÜSTÜ YAKALANDI

CHP'Lİ YILMAZ:RUMLAR SÜÇ ÜSTÜ YAKALANDI

CHP'Lİ YILMAZ:RUMLAR SÜÇ ÜSTÜ YAKALANDI

13 Nisan 2017 - 13:57

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Türkiye'nin,  güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge konusunu iki kez düşünmek zorunda olduğunu  belirterek "Eğer bunda diretirse Suriye'nin bir bölümünde Fırat'ın doğusundaki  alan ABD tarafından güvenli bölge, uçuşa yasak bölge ilan edilecek. Asla oraya  dönük herhangi bir operasyona izin verilmeyecek. O bölge otonom, belki federal  alana kavuşturulacak" dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz,  TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, iç ve dış politikaya  ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı'nın Türk halkını Anayasa değişikliğiyle sıradan, basit  kalabalığa dönüştürmek istediğini, demokrasinin altının oyulduğunu, demokrasiye  darbe vurulduğunu, hukukun rafa kaldırıldığını savunan Yılmaz, bütün siyasi  mücadelelerinde ayakta tutmak istedikleri tek değer olan demokrasinin, ellerinden  kayıp gitmesinin toplumu kökünden sarsacağını söyledi.

Referandumda "evet" oyu vereceklere seslenen Yılmaz, dünyanın  kendilerini izlediğini, Türkiye'de 14 yıldır demokrasinin imkanlarını kullanıp  iktidara gelen bir anlayışın işine geldiğinde demokrasiyi bir kenara bırakıp  otokrasiyi kurma girişiminde bulunduğunu herkesin bildiğini öne sürdü. Türkiye'nin bu savaş politikalarıyla mülteci çöplüğüne  dönüştürülmesini, Iraklı ve Suriyelinin Türkiye'de çeşitli örgütler kurmasını ve  ülkenin istikrarını kökünden sarsmasını istemediklerini vurgulayan Yılmaz, "Bu,  Türkiye'yi yalnızlaştıracak bir girişimdir. Türkiye uygar dünyadan uzaklaşıyor.  Evet diyenlere sesleniyorum: Sizin dediğiniz çıkarsa ekonomik kriz başlayacak,  dışarıdaki kredi notumuz düşecek, dolar artacak, turist gelmeyecek, güvenlik  sarsılacak. Demokrasiyi korumaz zorundayız, bunun bedeli neyse ödemeye razıyız.  Yeter ki siz demokrasiden yana olun." dedi.  Yılmaz, referandum sürecinde özellikle Doğu'da vali, kaymakam ve  muhtarların seçmenin tercihi üzerinde ciddi baskı oluşturduğunu iddia etti.

RUMLAR SÜÇ ÜSTÜ YAKALANDI 

Kıbrıs'ta Enosis kararının ortadan kaldırılmadığını, uygulayıcısının  değiştirildiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Rum tarafı ikiyüzlü, kaypak, hiçbir zaman siyasi eşitliğe inanmamış,  uluslararası toplumu hep kandırmış, ona kanmak isteyenler  de olmuş. Enosis  kararı bir şeyi ortaya koydu: Rumlar, açık açık suç üstü yakalandı, zihinlerinde  olan Yunanistan ile birleşme fikrini afişe ettiler. Beklerdik ki KKTC  Cumhurbaşkanı, bu alınan talihsiz karar üzerine biraz sabretsin, pazarlık marjını  yükseltsin ve Rum tarafının üzerinde uluslararası baskının oluşmasını  sağlayabilsin. Gördük de o da bir gerekçe arıyor. 'Bunu bir şekilde halledelim de  bu çözüm olsun' arayışında. Bu çözüm arayışı, bundan önceki çözüm arayışlarına  benzemiyor. Bu çözüm arayışında Türkiye'yi siyasi olarak adadan uzaklaştırma  hedefi var ve asker olarak da orada cılız bırakma söz konusu. Bu niyette  olanların değirmenine su taşımak marifet değil. Bu müzakerelerde bir son maalesef belirtilmiyor. KKTC zamana yayılıyor  ve eritildikçe eritiliyor. Artık bir son olmalı. Türkiye, KKTC haklı davasında bu  kadar işi alttan almamalı. PKK bile Membiç'ten çıkmak istemezken Türk ordusunu  adadan uzaklaştırmak asla kabul edilemez, edilmemeli. Önümüzdeki yüzyıl, doğu  Akdeniz'deki stratejik hedefler açısından kritiktir. Türkiye'nin nefes borusudur.  Türkiye, hem siyasi hem askeri olarak daha fazla varlık göstermelidir. Bırakın  askeri azaltmayı, daha fazla varlık göstermelidir. bugün ABD, Suriye ve Irak'ta  yeni üsler kurarken, askeri yığınak yaparken, Rusya bu bölgeye yığınak yaparken  Türkiye'nin çekilmesi asla kabul edilemez. Bunu düşünmek bile ürkütücü. "

  SURİYE'DE BÖLÜNMEYİ BAŞLATACAK

Yılmaz, Türkiye'nin, güvenlikli bölge ve uçuşa yasak bölge konusunda  diretmesi halinde ABD tarafından, aynı güvenlikli bölge ve uçuşa yasak bölgenin  PKK'nın kontrol ettiği alan içinde de gündeme getirilebileceğini belirtti.Türkiye'nin güvenli bölge ve uçuşa yasak bölge konusunu iki kez  düşünmek zorunda olduğunu aktaran Yılmaz, şunları kaydetti: "Eğer bunda diretirse Suriye'nin bir bölümünde Fırat'ın doğusundaki  alan ABD tarafından güvenli bölge, uçuşa yasak bölge ilan edilecek. Asla oraya  dönük herhangi bir operasyona izin verilmeyecek. O bölge otonom, belki federal  alana kavuşturulacak. Örnek Irak'tan verebilirim. AKP yönetimi, Suriye'de ne  istediğini bilmiyor, neyin peşinde olduğunu bilmiyor, akıntıya kürek çekiyor.  Fırat Kalkanı alanını zaten güvenceye almış durumdasınız. İdlib için istediğiniz  güvenli bölge ise başkaları tarafından PKK için de kullanılabilir. Bunun sadece  İdlib ile kalacağından emin misiniz? Bu ayrıca Suriye'de bölünmeyi de  başlatacak."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x