FETÖ’NÜN KÜÇÜK AMA ETKİLİ MERKEZİ

FETÖ’NÜN KÜÇÜK AMA ETKİLİ MERKEZİ

FETÖ’NÜN KÜÇÜK AMA ETKİLİ MERKEZİ

07 Nisan 2017 - 08:47

Uzun yıllardan beri devletin kılcal damarlarına sızan FETÖ, yerel yönetimlerden, sanayi ve ticaret odalarına kadar şehirleri de ihmal etmedi.

FETÖ, bu sayede önemli bir ekonomik gücü uzun yıllar elinde tuttu. İstanbul'dan İzmir'e, Kayseri'den Gaziantep'e, Türkiye'nin birçok önemli şehrinde FETÖ'cülerin etkin olduğu biliniyor. Daha fazlasını son operasyonlarla öğrendik.
Bu şehirlerden biri de hiç hesaba katılmayan Uşak'tı. Uşak, Batı Anadolu'nun orta ölçekli bir ili...

Uşak Belediyesi'yle UKDEM'in ortaklaşa düzenlediği "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" konulu panel için gittiğim Uşak'ta duyduklarım karşısında şaşkına döndüm.

Bir şehir düşünün, valisinden belediye başkanına, yargının tepe isimlerinden devletin etkili müdürlerine, polis şeflerinden işadamlarına hepsi FETÖ'den tutuklu.

Yaklaşık etkili 500 kişiden söz ediyorum.

Kısaca Uşak, FETÖ'nün Türkiye'de ele geçirdiği küçük ama en etkili şehirdi.

Adeta "bağımsız bir devlet" gibi.

Bunda da iki ismin katkısı çok büyük;

Sesli battaniyelerinin sahibi Hazım Sesli ve kamuoyunun Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'ndan bildiği Harun Tokak. İkisi de tutuklu.

Uşak'ı FETÖ açısından önemli bir şehir yapansa paraydı. Bu da nereden çıktı demeyin, yılda 250 milyon dolarlık ihracat yapan Uşak, orta ölçekli bir şehir olmasına rağmen sanayi üretiminde çok iddialı. Örneğin Türkiye'nin gazlı bez ve küçük hayvan dericiliği üretiminde birinci sırada. Tekstilde de durumu çok parlak.

Bu da para demek... Şimdi gelelim, FETÖ ile Uşak'taki para ilişkisine...

FETÖ soruşturmalarında ortaya çıkan verilere göre, tahmini olarak sadece son 10 yılda Uşak'tan yurtdışına çıkartılan para miktarı 500 milyon dolar...

Müthiş bir rakam... Uşak, FETÖ'nün bir şehri nasıl tahrip ettiğinin ve ürettiği zenginliği nasıl dışarı kaçırdığının acı ama çarpıcı bir örneği.

Referandum notları

Uşak'taki "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" paneline Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkenoğlu, gazeteci Fatin Dağıstanlı ve Optimar Araştırma Şirketi Başkanı Hilmi Daşdemir'le birlikte katıldık. Paneli çok sayıda vatandaşla birlikte AK Parti Uşak milletvekilleri Alim Tunç, Mehmet Altay, İl Başkanı Servet Kuş ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da izledi. Referandumda son haftaya girilirken, Uşak'ta gördüğümüz ilgi, havanın çok değiştiğini gösteriyor. İzleyenler artık "Tek adamlık mı olacak?" yoksa "Meclis devreden mi çıkıyor?" sorularından çok, yeni sistemin siyasetin önünü nasıl açacağını, darbelerin, müdahalelerin olup olmayacağını ve ekonomiyi nasıl etkileyeceğini soruyor.

Uşak'ta genel seçim sonuçlarına göre AK Parti yüzde 46.6 ile birinci parti. Onu yüzde 30.4'le CHP ve yüzde 18.2 ile MHP izliyor. Referandumun ilk günlerinde MHP'de hayırcıların önde olmasına rağmen, son dönemde MHP yöneticilerinin Uşak'a ağırlık vermesiyle bu durumun tersine döndüğü söyleniyor. Bu da AK Parti ve MHP'nin yüzde 65'e ulaşan toplam oyunun alınacağına işaret ediyor. Belki de bu yüzden AK Partililer "Yüzde 64'le yani Uşak'ın plakasıyla referandumu noktalarız" diyorlar.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x