FACEBOOK’TA DEV YENİLİK!

FACEBOOK'TA DEV YENİLİK!

FACEBOOK'TA DEV YENİLİK!

27 Şubat 2017 - 16:03

Facebook son dönemde uzun süreli videolara yönelmiş durumda. Kısa süreli videolarda verilen reklamlar izleyiciyi sıkıyor ve akabinde videonun izlenme oranlarını düşürüyordu. Facebook ise istediği miktarda videolara reklam veremiyordu. Yeni proje ile sosyal paylaşım platformu, uzun süreli videolara yatırım yapmaya başladı. Bu videolar sayesinde istediği sıklıkta ve istediği uzunlukta reklamlar vermeyi hedefliyor.

Şimdi ise Facebook uzun süreli videoların yanı sıra canlı yayınlara da reklam vereceğini açıkladı. Buda sosyal paylaşım platformunda daha fazla reklam göreceğimiz anlamına geliyor. Bu uygulamayı firma iki koldan yürütmeyi planlıyor. Birinci kol olarak yine kendi uzmanı olduğu Facebook internet ve mobil platformlarında faaliyet gösterecek. İkinci kol ise akıllı televizyonların smart özelliklerinden faydalanarak televizyon yayınlarına bu reklamları yerleştirmeyi planlıyor.

YouTube'a benzer bir düzen kurmayı planlayan Facebook, üreticilere de buradan gelir kapısı açmayı planlıyor. Canlı yayın yapan kullanıcılara da belirli şartları oluşturmaları durumunda reklam gelirlerinde pay vermeyi planlıyor. Firma kullanıcıların canlı yayından reklam geliri elde etmeleri için en az 2000 takipçiye ve yakın zamanda yapılan bir canlı yayında 300 kişi tarafından izlenme şartı arıyor. Bu şartlar sağlandığında kullanıcı canlı yayınında 20 saniyelik bir reklama yer verme hakkına sahip olabiliyor ve bu reklamları her beş dakika da bir verebiliyor.

Bu yöntem sayesinde uzun video ve canlı yayın yapan kullanıcıları teşvik eden Facebook, YouTube'a da rakip olmanın ilk adımını atmış oluyor. Oldukça güzel içerikler üretebilen kullanıcılara Facebook'un bu uygulaması bir yandan da ciddi gelir kapısı olacak. Canlı yayınlarda yer alan bu reklamlardan elde edilen gelirin yüzde 55'ini yayıncı, yüzde 45'ini ise Facebook alacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x