İĞNEDEN KORKANLARA İYİ HABER!

İĞNEDEN KORKANLARA İYİ HABER!

İĞNEDEN KORKANLARA İYİ HABER!

08 Haziran 2017 - 20:10

İğnesiz, sprey ve bandaj şeklinde aşılar yakın gelecekte kullanıma girecek.
İğneden korktuğu için aşı olamayan çok sayıda insan bulunduğunu belirten Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı iğnesiz, sprey ve bandaj şeklinde aşıların yakın gelecekte kullanıma gireceğini söyledi.
 
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları (KLİMİK) Derneği tarafından Ulusal Bağışıklama Sempozyumu gerçekleştirildi. Sempozyumun ana başlığı ise erişkinlerde aşılama oldu. 
 
Zatürrenin trafik kazalarından 4 kat daha ölümcül olduğunu belirten KLİMİK Erişkin Bağışıklama Çalışma Grubu Başkanı, grip ve zatürrenin aşı ile önlenebilir iki önemli hastalık olduğunu aktardı, "Ülkemizde maalesef zatürreden ve gripten ölünebileceğine ihtimal verilmiyor. Zatürre trafik kazalarından 4 kat daha ölümcül. Gribin de öldürücü ve farklı seyirleri olabilen bir hastalık olduğu bilinmiyor. Aşı ile ilgili dayanaksız spekülasyonlar nedeni ile ‘‘Bu yılı da atlatayım'' şeklinde davranabiliyorlar. Eğer aşılar istenilen düzeyde yapılırsa gripten her yıl ölen 500 bin insanın yüzde 80'i, zatürreden ölen 4 milyon insanın da 3'te biri ölmez'' dedi. 
 
"TÜRKİYE'DE AŞILAMA ORANLARI DÜŞÜK"
Habertürk'ün haberine göre uzman aşılama oranlarının çok düşük olduğunu, risk gruplarında grip aşısının geçen yıl sadece yüzde 5 oranında, zatürre aşısının da yüzde 1, zona aşısının da düşük düzeyde yapıldığını söyledi.
 
YAKINDA İĞNESİZ AŞILAR KULLANILACAK
KLİMİK Başkanı ise 65 yaş üzeri herkesin her yıl grip ve bir defaya mahsus zona ve zatürre aşılarını yaptırmaları gerektiğini belirtti. Azap, iğneden korktuğu için aşı olamayan çok sayıda insan olduğunu belirterek, iğnesiz, sprey ve bandaj şeklinde aşıların da yakın gelecekte kullanıma gireceğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x