Ücretsiz turist gezdirip geçimini bahşişle sağlıyor

Ücretsiz turist gezdirip geçimini bahşişle sağlıyor

Ücretsiz turist gezdirip geçimini bahşişle sağlıyor

19 Mart 2017 - 23:30

Ücretsiz turist gezdirip geçimini bahşişle sağlıyor

İngilizce bilmesine rağmen iş bulamayan ve erken yaşta eşini kaybedip kızıyla tek başına kalan 37 yaşındaki Maja Solunac, hayatın karşısına çıkardığı zorlukları tek başına göğüslüyor
Maja Solunac, her sabah saat 09.00'da şehir merkezindeki Cumhuriyet Meydanı'na geldiğini belirterek, akşam saatlerine kadar şehri ziyaret eden turistlere ücretsiz rehberlik hizmeti sunduğunu anlattı.
DOĞUM İZNİ YÜZÜNDEN İŞE ALMADILAR


Hukuk mezunu olduğunu ve 10 yıl kadar bu alanda çalıştıktan sonra ülkedeki ekonomik koşullar nedeniyle işini kaybettiğini dile getiren Solunac, "Özel sektörde iş bulmaya çalıştım ancak doğum iznim nedeniyle çalışma sınırım vardı. Bu nedenle işverenler beni istihdam etmek istemedi." dedi.

Hayatını idame ettirebilmek ve kızına iyi bir gelecek sağlamak için mutlaka çalışmak zorunda olduğunu vurgulayan Solunac, "ücretsiz tur rehberliği" düşüncesini hayata geçirebilmek için turist rehberliği sınavlarına girdiğini aktardı.
GEÇİMİNİ BAHŞİŞLE SAĞLIYOR


Bir buçuk saat süren ücretsiz tur kapsamında Belgrad'ın tarihini, kültürünü ve yaşam biçimini turistlere anlattığını belirten Solunac, tura katılan grubun 12 kişiye kadar çıkabildiğini söyledi.

Solunac, turistlerden aldığı bahşişlerle geçindiğine işaret ederek, "Tur sonunda insanlar bahşiş veriyor. Geçimimi böyle sağlıyorum. Tura katılanlar bazen de bana öğle yemeği ısmarlıyor." diye konuştu.

Yağmurlu havalarda para kazanamadığını dile getiren Solunac, güzel havalarda şehri gezmek isteyen turistlerin kendisini aradığını ve ondan tur rehberliği hizmeti istediğini kaydetti.
'KIZIM İÇİN GÜÇLÜ OLMALIYIM'


Hayatı boyunca başından geçenleri çok fazla düşünmemeye gayret gösterdiğini anlatan Solunac, "Çok fazla düşündüğümde dayanamayacak gibi hissediyorum. Kızım için güçlü olmalıyım. Büyüdüğünde onun, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Kızı için her koşulda mücadeleden vazgeçmeyen bir anne modeli olmak istediğini vurgulayan Solunac, "Siz kendiniz için bir şey yapmadıkça hiç kimse size yardımcı olmaya çalışmayacaktır. Eğitim ve tecrübeniz yoksa hayatta kalmanız çok zor." şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x