Manisa Beşik Gibi!

Manisa Beşik Gibi!

Manisa Beşik Gibi!

28 Mayıs 2017 - 14:44

Manisa, 4,8 Büyüklüğündeki Depremle Yine Sallandı
Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde saat 14:04'te 4.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nün merkez üssünü Manisa'nın Saruhanlı ve Gölmarmara ilçeleri olarak belirlediği çok sayıda sarsıntı daha meydana geldi. Manisa dün 5.1 büyüklüğündeki depremle sallanmıştı. Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde saat 14:04'te 4.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.
4.0, 4.3, 4.6 ve tekrar 4.6 büyüklüğündeki depremler sırasıyla saat 05.14, 05.16, 05.50 ve 05.52'de meydana geldi. Manisa ve İzmir'de hissedilen depremler sonrası halk korkuya kapıldı. İlk belirlemelere göre can kaybı ve hasar olmadı.
SON DEPREM 4.8
Son deprem 14.04'te meydana geldi. Merkezüssü Manisa' nın Saruhanlı ilçesi Lütfiye köyü olan 4.8 büyüklüğünde deprem deperm korku ve paniğe neden oldu.
İKİ ARTÇI DAHA
Yine Manisa'nın Saruhanlı İlçesi olarak belirlenen 4.5 büyüklüğündeki artçı sarsıntı, saat 07.38'de ve yerin 10 kilometre derinliğinde meydana geldi. Saat 11:49'da da merkez üssü yine Saruhanlı olan 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
KAYMAKAM: YARALIMIZ VE CAN KAYBIMIZ YOK
Depremlerin ardından AFAD tarafından bölgeye yardım geldi, çadırlar kuruldu. Gölmarmara Kaymakamı Zeyit Şener, şu ana kadar Tiyenli Mahallesi'nde 32 çadır kurulduğunu belirtip, "Saruhanlı ve Gölmarmara ilçesinde dünden beri bir deprem fırtınası devam ediyor. Yaralımız veya bir can kaybımız yok. Fakat köy tipi 16 evimizde hasar oluştu. Biz onlara ivedi olarak çadırlar kurduk. Akabinde 16 çadır talebinde bulunan vatandaşlarımız daha oldu. Şu an kaymakamlığımızda görevli personelimiz ve mühendisler mahallemize geldi. Hasarlı olan evleri tek tek kontrol edip rapor tutacaklar. Evler kontrol edildikten sonra çadır talepleri de karşılanacak. Vatandaşlarımızın korkmamalarını ve hasarlı olan evlerine girmemelerini istiyoruz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x