EN UZAK MESAFEDEN ADAM ÖLDÜRME REKORU KIRILDI

EN UZAK MESAFEDEN ADAM ÖLDÜRME REKORU KIRILDI

Kanada ordusu, Irak'ta görevli Özel Kuvvetler üyesi bir Kanada askerinin, DEAŞ'lı bir teröristi 3540 metre uzaklıktan vurarak en uzak mesafeden adam öldürme rekorunu kırdığını duyurdu.

25 Haziran 2017 - 22:20

Kanada'nın elit özel güçlerinde görev yapan bir keskin nişancının Irak'ta en uzun mesafeden insan öldürme dünya rekorunu kırdığı açıklandı. Ölen kişinin DEAŞ'lı bir terörist olduğu belirtildi.

KANADA ORDUSU AÇIKLADI
Kanada ordusundan yapılan açıklamada, "Kanada Özel Operasyonlar Komutanlığı, 2. Müşterek Görev Birliği'nin bir üyesinin 3540 metre uzaklıktaki bir hedefi başarıyla vurduğunu doğruluyor. Operasyonel güvenlik nedenleri il personelimiz ve koalisyon ortaklarımızın güvenliği için olayın yer ve zamanını açıklamayacağız." ifadeleri kullanıldı.

OLAY SON BİR AYDA GERÇEKLEŞTİ
Kanada Silahlı Kuvvetleri'nin açıklamasına karşın, Globe ve Mail gazeteleri olayın son bir ay içerisinde meydana geldiğini belirtti. Gazeteye konuşan bir askeri yetkili, atışın Irak güvenlik güçlerine karşı saldırıya geçen DEAŞ'lı teröristlere karşı yapıldığı, bölgede sivillerin varlığı nedeniyle hava saldırılarından çok keskin nişancı atışlarının kullandığını belirtti.

TETİĞE BASTIKTAN 10 SANİYE SONRA TERÖRİSTİ VURDU
Kanada Özel Kuvvetleri'nde görev yapan keskin nişancının McMillan TAC-50 tipi bir keskin nişancı tüfeği kullandığı ve atışın tetiğe basıldıktan sonra 10 saniyeden kısa bir süre içerisinde DEAŞ'lı bir teröristi vurduğu belirtildi.

ÖNCEKİ REKOR İNGİLİZLERE AİT
Bir önceki en uzak mesafeden keskin nişancı ateşiyle insan öldürme rekoru, 2009'da bir Talibanlı teröristi 2475 metreden vuran İngiliz keskin nişancı Craig Harrison'a aitti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x