SONUÇLAR AZ ÖNCE AÇIKLANDI...

SONUÇLAR AZ ÖNCE AÇIKLANDI...

ON BİNLERCE BEKLEYENE HABER OLSUN !

24 Mart 2017 - 15:42 - Güncelleme: 24 Mart 2017 - 15:45

YÖKDİL sonuçları açıklandı! YÖKDİL 2017 sonuç sorgulama ekranı
Bu yıl ilk kez 5 Mart'ta gerçekleşen ve on binlerce adayın katıldığı YÖKDİL sınavının sonuçları açıklandı. İşte YÖKDİL sınav sonuç sorgulama ekranı
"Alana özgü" dil yeterliliğini belirlemeye yönelik yeni bir sınav olan Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı'na (YÖKDİL) 100 bine yakın kişi başvurmuştu.

Sınava; yükseköğretim kurumlarındaki lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyenler başta olmak üzere yabancı dil bilgisi seviyesini tespit ettirmek isteyenler, üniversitelerce kendilerinden dil yeterliliği puanı
talep edilen öğrenciler ve diğer adaylar katılmıştı.

YÖKDİL SINAVI'NIN İKİNCİSİ OLACAK MI?
YÖK Başkanı Yekta Saraç, doktora yapmak isteyen öğrencilerin önemli kısmının, ilk kez gerçekleştirilen bu sınava haberdar olmadıkları için giremediklerinin öğrenildiğini belirterek YÖKDİL Sınavı’nın ikincisinin düzenlenmesi yönündeki taleplerin ilgili kurullarda görüşüleceğini açıklamıştı.
Hangi dil üzerinden sınav yapılacak?


İlk sınav yapıldığından ötürü şu an sadece İngilizce… Sonraki sınavlarda: Almanca, Fransızca, Arapça dil sınavları eklenecektir. Sınavlar yılda iki kez yapılacaktır.

Başvurular ne zaman başlamıştı?


Kurum, başvuruları 30 Ocak 2017 tarihinde başlatmıştı.

YÖKDİL sınavına kimler katılabilir?


Kurum bu konuda şart arıyor, şart ise: Lisansüstü eğitim ve doçentlik sınavına başvurmak isteyen adaylar ile üniversitelerce akademik yükseltmelerde kendilerinden akademik dil yeterliliği puanı.

Ücret ne kadar?


Sınav ücreti 75 Türk lirası olarak belirlenmiştir.

YÖKDİL'de başarı puanı kaç?


Kurumun belirlediği başarı puanı YDS formatına göre işlenmiştir. Sınava katılacak olan doktora başvurusu yaptıysa 55 puan, doçentlik başvuru yaptıysa 65 puan alması gerekmektedir.

YÖKDİL'e girenler YDS sınavına da girebilir mi?
Evet, kişi her iki sınava girme hakkına sahiptir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x