A MİLLİ TAKIM İZLANDA MAÇINA HAZIR!

A MİLLİ TAKIM İZLANDA MAÇINA HAZIR!

A MİLLİ TAKIM İZLANDA MAÇINA HAZIR!

06 Ekim 2017 - 09:40


Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası Elemeleri I grubundaki son iki maçında bugün İzlanda, 9 Ekim’de ise Finlandiya ile karşılaşacak
Türkiye A Milli Erkek Futbol Takımı, 2018 Dünya Kupası yolundaki son 2 maçında bugün İzlanda, 9 Ekim’de ise Finlandiya ile karşılaşacak.

Grupta 14 puanla 3’üncü sırada bulunan Türkiye, saat 21.45’te Eskişehir Yeni Stadyumu’nda grupta 16 puanla 2’inci sırada yer alan İzlanda ile karşılaşacak. Karşılaşmayı Polonya Futbol Federasyonundan Szymon Marciniak yönetecek.

2018’de Rusya’da düzenlenecek olan Dünya Kupasına direkt katılma şansı bulunan Türkiye için İzlanda maçında tek hedef galibiyet. Mircea Lucescu’nun öğrencilerinin, İzlanda’ya mağlup olması durumunda Dünya Kupasına katılma şansı bitecek. 

Fatih Terim’in ardından ağustos ayında A Milli Takımın başına geçen Mircea Lucescu yönetiminde 2 karşılaşmaya çıkan Türkiye bu maçlarda 1 mağlubiyet ve 1 galibiyet aldı. Deplasmanda Ukrayna’ya 2-0 mağlup olan Türkiye, Eskişehir Yeni Stadyumunda oynanan Hırvatistan maçını 1-0 kazanarak Dünya Kupası’na gitme şansını devam ettirdi. 

TÜRKİYE’NİN MUHTEMEL 11’İ

Lucescu, İzlanda maçında Hırvatistan karşısında kazanan kadroyu bozmak istemiyor. Rumen hoca, cezalı Hakan Çalhanoğlu yerine Cenk Tosun’u kanada çekmeyi planlarken, orta sahada forvet arkasında ise Arda Turan’ı oynatacak. Lucescu forvette Burak Yılmaz’ı, stoperde ise Serdar Aziz’i oynatmayı planlıyor. 

Türkiye’nin İzlanda karşısında muhtemel 11’i şu şekilde olacak: Volkan Babacan, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Serdar Aziz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Nuri Şahin, Oğuzhan Özyakup, Arda Turan, Cenk Tosun, Burak Yılmaz

LUCESCU İDDİALI 

Lucescu, İzlanda karşılaşması öncesi maç kitapçığında yer alan açıklamasında iddialı konuştu. “Hakem hatalarının etkisiyle Ukrayna’ya yenilmelerine rağmen Eskişehir’de taraftarların coşkulu desteğiyle gruptaki en ciddi rakiplerinden Hırvatistan karşısında önemli bir zafer kazandıklarını” belirten Rumen teknik adam “Yolumuzdan sapmadık. Geçen ay oynadığımız ve final havasında geçen maçların ardından Türk Milli Takımının, Dünya Kupası’na katılma umutları halen tazeliğini koruyor. Hırvatistan maçında oyuncularımız neler başarabilecek kaliteye sahip olduklarını gösterdiler. Onlar için zorlu maçı kolaylaştırabilecek etkenlerden bir tanesi de seyircilerimizin onlara vereceği itici güç olacaktır. Son bir gayret ve keskin bir konsantrasyon ile, ekim ayında önemli bir kutlama yapmayı umuyoruz. Sözlerimi Yazar Paulo Coelho’nun bir sözü ile bitirmek istiyorum: Siz zafere inanırsanız, o da size inanacaktır” diye konuştu.

İZLANDA-TÜRKİYE REKABETİ

Avrupa futbolunda son dönemdeki başarılarıyla dikkat çeken İzlanda’yla Türkiye bugüne dek 10 kez karşılaştı. Bu maçlarda Türkiye, 2 galibiyet, 2 beraberlik, 6 yenilgi aldı. Türkiye 10 gol attığı rakibinden 18 gol yedi. Türkiye, İzlanda karşısında ilk galibiyeti 1994’te 5-0’lık farklı bir skorla elde ederken, 2’nci galibiyetini ise 2 yıl önce 2016 Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Selçuk İnan’ın attığı frikik golü ile kazanmıştı. Milliler bu maç sonrası 2016 Avrupa Şampiyonasına direk katılma şansını elde etmişti.

Türkiye 2018 Dünya Kupası Elemeleri I grubunda İzlanda’ya karşı oynadığı ilk maçta deplasmanda 2-0 mağlup olmuştu. 

TÜRKİYE GRUPTAN NASIL ÇIKAR?

Türkiye, Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası’na doğrudan katılabilmek için grubu 1’inci sırada tamamlamak zorunda. İkincilikte ise, playoff oynaması yüksek ihtimal. A Milli Takımın playoff oynaması için  gruplar arasındaki en kötü ikinci takım olmaması gerekiyor. 

I grubunda 14 puanla 3’üncü sırada bulunan Türkiye’nin son iki maçını da kazanması halinde grubu ilk iki sırada tamamlaması garanti. Grup liderliği için en kesin yol Ukrayna’nın Kosova deplasmanında puan kaybı yaşayıp son maçta Hırvatistan’ı yenmesinden geçiyor. Ukrayna’nın son iki maçını kazanması halinde ise liderlik için genel averaja bakılacak. Şu an için Türkiye genel averajda attığı gol sayısının 12 olması sebebi ile Ukrayna’nın üstünde yer alıyor. Ukrayna ise grupta 11 gol attı. 

A Milli Takım kalan iki maçını kazanması halinde en kötü ihtimalle grubu ikinci sırada tamamlayarak playoff oynama hakkı elde edecek. Dünya Kupası’nda Avrupa kıtasından ev sahibi Rusya dışında 13 takım yer alacak. 13 takımın 9’u, grup aşamalarını lider olarak tamamlayan takımlar olacak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan 9 takım ise topladıkları puanlara göre kendi aralarında sıralanacak. Bu 9 takım arasında en son sırada yer alan, yani ‘en kötü ikinci’ takım playoff oynayamayacak. Geri kalan 8 takım ise playoff oynama hakkı elde edecek. İki ayaklı playoff eşleşmelerini kazanan dört takım, Dünya Kupası finallerine katılmaya hak kazanacak.

DÜNYA KUPASI'NA GİTMEYİ GARANTİLEYEN TAKIMLAR

Ev sahibi Rusya ile birlikte Suudi Arabistan, Brezilya, İran, Japonya, Belçika, Güney Kore, Almanya, İngiltere, Meksika

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x