DÜNYA DEVİ BERGAMA’YA EĞİTİM ÜSSÜ KURUYOR

DÜNYA DEVİ BERGAMA'YA EĞİTİM ÜSSÜ KURUYOR

01 Kasım 2016 - 12:19

İzmir'in Bergama İlçesinde kısa bir süre önce 40 milyon Euro yatırım yapan Dünyanın en büyük rüzgâr türbini kanat üreticisi Danimarkalı LM Wind Power şirketi, Bergama Belediyesi ile eski tekstil fabrikasına ait depo ve derslik için sözleşme imzaladı.

 

Bergama Belediyesi Başkanlık makamında yapılan anlaşmaya göre LM Wind Power Şirketi, kiralanan eski tekstil fabrikasını işçilere yönelik eğitim amaçlı kullanacak. Burada eğitim alan işçiler, Bergama Organize Sanayi bölgesine yapılacak olan tesiste aktif olarak çalışabilecek. Rüzgâr türbini kanat yatırımıyla Bergama’ya yenilebilir enerjide önemli bir yatırım sağlayacak olan firma ile yapılan sözleşme gereği binaya pratik yapmak için bazı temel ekipmanlar da yerleştirilecek.

 

1940 yılında Danimarka’nın Lunderskov kasabasında kurulan Dünya devi LM Wind Power şirketi ile yapılan sözleşmeyi değerlendiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “Bu yatırım son yıllarda Ülkemizde gerçekleşen en büyük yabancı yatırımlardan biri. İstihdam açısından da Bergama’ya önemli bir kaynak sağlayacak. Tesiste iş başvurusuyla çalışacak olan kişiler öncelikle eğitime tabi tutulacak. Bu sebeple eski tekstil fabrikasına ait depo ve derslik için sözleşme imzaladık. Başından beri OSB ile birlikte içinde yer aldığımız görüşmeler sonucunda yatırımın Bergama’ya gelmesinden dolayı memnunuz. İşin en başından bugüne değin emeği geçen herkese tüm Bergamalı hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x