Karşıyaka’nın karbon salımı %20 azalacak

Karşıyaka'nın karbon salımı %20 azalacak

Karşıyaka'nın karbon salımı %20 azalacak

18 Mart 2017 - 11:04

Karşıyaka Belediyesi’nin 2017- 2020 yıllarını kapsayan Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nda (SECAP) sonuç oturumu gerçekleşti. Yerli ve yabancı uzmanlar bir araya gelerek, Karşıyaka'daki karbon salımını azaltmak için yapılması gerekenleri paylaştı. Mayıs ayında toplanacak veriler ile Karşıyaka'nın Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı oluşturulacak. 2020 yılına kadar havadaki karbon salımının yüzde 20 azaltılması hedeflenecek.

KARŞIYAKA'NIN HAVASINA ÖVGÜ
Karşıyaka Belediyesi’nin 2017- 2020 yıllarını kapsayan Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı öncesi son teknik oturum da yapıldı. Yerli uzmanların yanı sıra, projeye hibe destek sağlayan İngiltere’den ve İngiltere Büyükelçiliği'nden konunun uzmanları ve araştırmacılar katıldı. Karşıyaka'nın mevcut hava koşullarının olumlu ilerleyiş gösterdiği vurgulandı ancak daha da temiz olması için yapılması gerekenler anlatıldı. Alternatif enerji kaynaklarına belediye tarafından verilen önemin ve ulaşımda toplu taşıma araçlarının yaygın kullanımının, Karşıyaka'daki karbon salımının azalmasına katkı sağladığı vurgulandı.

AB STANDARTLARINDA HAVA KALİTESİ
Karşıyaka'daki sonuç oturumunun ardından elde edilen veriler Mayıs ayında toplanacak ve Karşıyaka'nın Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı -bu bilgiler ışığında- hayata geçirilecek. 2020 yılına kadar, Karşıyaka'daki karbon salımının yüzde 20 azalması hedeflenecek. Proje, diğer yerel yönetimlere de örnek oluşturacak.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x