Servet Yardımcı UEFA yönetim kurulu üyesi seçildi !

Servet Yardımcı UEFA yönetim kurulu üyesi seçildi !

Servet Yardımcı UEFA yönetim kurulu üyesi seçildi !

05 Nisan 2017 - 15:53

Servet Yardımcı UEFA yönetim kurulu üyesi seçildi

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, 34 oyla UEFA yönetim kurulu üyesi seçildi. UEFA'nın 41. genel kurulunda alınan kararlar sonrasında Şenes Erzik'in UEFA'yı FIFA'da temsil etme görevi de sona erdi.

UEFA'ya üye 55 ülke federasyonunun başkan ve yöneticilerinin katılımıyla her yıl organize edilen Olağan UEFA Kongresi'nin 41.'si Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapıldı.

Helsinki Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Olağan UEFA Kongresi'nde Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı, 34 oyla UEFA Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi. Yardımcı 34 oy alarak ilk turdaki 28 oy barajını geçti ve UEFA Yönetimine girdi.

Servet Yardımcı ile birlikte seçilen 8 üye 4 yıl süreyle UEFA Yönetim Kurulu'nda görev yapacak.

Şenes Erzik'ten sonra UEFA Yönetimi'nde yeni Türk Yönetici Servet Yardımcı olurken, UEFA'nın 41. genel kurulunda alınan kararlar sonrasında Şenes Erzik'in UEFA asbaşkanlığından sonra UEFA'yı FIFA'da temsil etme görevi de sona erdi.

Bu arada TFF'yi Helsinki'de Yıldırım Demirören, Ali Dürüst, Servet Yardımcı, Alaattin Aykaç, Mustafa Çağlar, Cengiz Zülfikaroğlu, Şeref Yalçın, Kadir Kardaş temsil etti.

Servet Yardımcı, "Kazanmaya gelmiştik. Çok emek harcamıştık. Ülkemiz kazanmıştır. TFF kazanmıştır. Biz gerçekten çok çalıştık. Türk futbolu çok önemli. UEFA futbolun zirvesi. Çalışmalarımızda ülkemizin gücünü görmüş olduk. Kader birliği yapmış olduğum arkadaşım Yıldırım Demirören'e çok teşekkür ediyorum. Sayın Spor Bakanı ve Dışişleri Bakanımız'a teşekkür ediyorum. İyi olacak inşallah. 2024 ve diğer önemli süreçlerde bizim orada olmamız çok önemli. Ülkemiz adına çalışmalarımızı yapacağız. Organizasyon becerisi olarak çok hazırız. İnşallah bu sefer kazanan biz olacağız. UEFA Finansal Fair Play ve kulüplerimiz arasında ben köprü olacağım. Kulüplerimizin yanında olacağız" açıklamasında bulundu.

En çok oy alan 3 aday:

Nilsson 50 oy

Delaney 48 oy

Uva 46 oy
UEFA Başkanı Alexander Ceferin, ibra öncesi tüm ülke federasyonlarına müjde vererek, 1 milyon euroluk jest yapacaklarını söyledi.

Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'de düzenlenen 41. UEFA Olağan Genel Kurulu'nda yıllık faaliyet raporları okundu, 2015-2016 dönemi mali açıdan ibra edildi ve 2017-2018 dönemi bütçesi de onandı.

UEFA Başkanı Alexander Ceferin, ibra öncesi tüm ülke federasyonlarına müjde vererek, 1 milyon euroluk jest yapacaklarını söyledi. Ceferin, "Futbolun değişimine, gelişimine katkıda bulunalım. Değişelim ama geçmişe de saygı duyalım. UEFA, her federasyona bonus olarak 1 milyon Euro ödeme yapacak. Nasıl harcamak istediğiniz size bağlı. Sorunlu bir dünyada; futbol insanlara güzel hayaller kurma imkanı veriyor. Futbola zarar vermek isteyenlere imkan tanımayacağız" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x