CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİNİ AÇIKLADI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİNİ AÇIKLADI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİNİ AÇIKLADI

26 Eylül 2017 - 12:26

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, araştırma üniversite olarak belirlenen 10 üniversiteyi açıkladı.
Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip  Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde  düzenlenen  "2017-2018 Akademik Yılı Açılış Töreni"ne katıldı.  Erdoğan törende konuşma yapıyor. 

Belirlenen 10 araştırma üniversitesini açıklayan Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:Araştırma üniversitelerini açıkladıGeçtiğimiz yıl yüksek öğretim sisteminde kaliteyi yükseltmenin yollarından birinin misyon farklılaşması ve ihtisaslaşma olduğunu ifade etmiştim. Bu çerçevede YÖK'ün koordinasyonunda gerçekleşen projede yer alan 5 pilot üniversitenin ismini de açıklamıştım. Araştırma üniversitelerinin tespit edilerek özel olarak desteklenmesi ve uluslararasında çok daha farklı bir konuma gelmemiz gerektiğini ifade etmiştim. Yüksek öğretim kalite kurumuna olan ihtiyacı ifade etmiştim. Bu konularda mesafe kat edildiğini görüyorum.

10 ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ

Araştırma üniversitesi olarak belirlediğimiz 10 üniversiteyi açıklıyorum:Ankara Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Erciyes Üniverstiesi, Gazi Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İTÜ, İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi ve ODTÜ.Her dönemde sözü edilmesine rağmen bir türlü arzu ettiğimiz seviyeye ulaşmayan üniversite - özel sektör işbirliği için de önemli adımlar atılıyor. 

İKİ HEDEF AÇIKLADI 

YÖK'e iki yeni hedef açıklmak istiyorum. Öğretmen yetiştiren programlarının geliştirilmesi bunlardan ilki. Öğretmen kalitesi mesleenin önemli boyutlarından biri. Müfredattan ders kitaplarına, yüksek öğretime geçişe kadar eğitim ve öğretimde çözmemiz gereken pek çok sorun bulunuyor. Türkiye'de her alanda çok büyük reformalara imza attık. İki alanda arzu ettiğimiz gelişmeyi sağlayamadık. Bunlar eğitim ve öğretimdir. Kültürdür. 

"DERS KİTAPLARIYLA İLGİLİ ŞİKAYETLER GELİYOR"

Böylesine önemli bir konuda en küçük bir ihmale tahamülümüz olamaz. Ders kitapları konusunda daha fazla şikayet gelmeye başladı. İlgili arkadaşlara, başta hükümetimiz olmak üzere zaman zaman YÖK Başkanımla bunları paylaşıyorum. Demek ki bunda bir sıkıntı var. Bakanımızla bu meseleyi konuştuk. Gerekli tedbirler alınacak. Bu da ayrı bir eleştiri konusu. Hala öğretmenlerimizi de öğrencilerimizi de velilerimizi de memnun eden bir sistem kuramadık. Bir toplumun inşası burada söz konusu. Son düzenlemeye rağmen, müfredat ve ders kitapları konusunda da istediğimiz neticeyi elde edemediğimiz anlaşılıyor. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x