PEKTAŞ’TAN KILIÇDAROĞLU’NA GÜLTEPE RAPORU

PEKTAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA GÜLTEPE RAPORU

PEKTAŞ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA GÜLTEPE RAPORU

31 Mayıs 2017 - 12:24


Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi. Başkan Pekdaş kendisini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) makam odasında kabul eden Kılıçdaroğlu’na önceki gün yaşanan sel felaketi ve ardından yapılan müdahaleler ile ilgili bilgi verdi.

YENİ İMAR PLANINI ANLATTI

Aynı zamanda İzmir Milletvekili olan Kılıçdaroğlu’nun ‘geçmiş olsun’ dilekleriyle başlayan görüşmede Başkan Pekdaş, selden en fazla etkilenen yer olan Gültepe semtiyle ilgili hazırladıkları yeni imar planları hakkında kısa bir sunum da yaptı. Üç yılda yakın bir sürede hazırlanan yeni Gültepe İmar Planları’nın Konak Belediyesi’nin Haziran ayı meclis toplantısında gündeme alınacağını dile getiren Pekdaş, planların uygulamaya geçmesiyle bölgedeki çarpık yapılaşmanın önüne geçileceğini söyledi.

GÜLTEPE’NİN KADERİ DEĞİŞECEK

Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Pekdaş, “Gültepe İzmir’deki çarpık yapılaşmanın en iyi örneklerinin olduğu bir bölge. Yılların biriktirdiği bir sorunla karşı karşıyayız. Eğim, dere yatakları ve yer altı suları dikkate alınmaksızın bir yapılaşma yapılmış. Ayrıca burada doğru dürüst ne bir yol, ne bir yeşil alan, ne de bir sosyal donatı alanı var. Biz göreve gelir gelmez Gültepe’nin geleceğini planlamak için harekete geçtik. Burada yaşayan hemşehrilerimizle toplantılar yaptık, düşüncelerini sorduk. Onlardan gelen talepler üzerine yollarıyla, parsel büyüklükleriyle modern bir kent yaşamını hayata geçireceğimiz bir plan çalışması ortaya çıktı. Bu planda eğimli alanlarda yapılacak düzenlemeyle yeşil alanlar ve rekreasyon alanları olarak kente kazandırılacak. Böylelikle her yağmur sonrası yaşanan sel ve su baskınlarının önüne de geçmiş olacağız” dedi. Pekdaş, yeni hazırlanan imar planlarının 5 Haziran pazartesi günü yapılacak meclis toplantısında gündeme geleceğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x