EVLİLİK OBEZİTEYİ ARTIRIYOR!

EVLİLİK OBEZİTEYİ ARTIRIYOR!

14 Kasım 2017 - 21:30

17 bin 812 kişi üzerinden yapılan araştırmaya göre toplumun yüzde 44’ü obez. Kadınlarda obezite görülme riski erkeklere oranla 1.9 kat, evlilerde ise bekarlara oranla 1.5 kat fazla.

Türkiye Aile Hekimliği Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (ARGEV), obeziteyle ilgili yapılan araştırmanın sonuçlarını Antalya’da düzenlenen Aile Hekimleri kongresi’nde açıkladı.

Gazete Habertürk'ten Soner Özcan'ın haberine göre; 17 bin 812 kişi üzerinden yapılan araştırmaya göre toplumun yüzde 44’ü obez. Kadınlarda obezite görülme riski erkeklere oranla 1.9 kat, evlilerde ise bekarlara oranla 1.5 kat fazla. Diğer bir ifadeyle 3 evliden 2’si obezite sorunu yaşıyor. evlendikten sonra kilo almada düzenli hayata geçişin etkili olduğunu belirten Dr. Tolunay Demirdamar, “erkekler evlendikten sonra genellikle hareketsizlik ve dengesiz beslenmeden kadınlar ise hamilelik sürecinde aldığı kiloları verememesinden dolayı kilo alıyor. Maalesef kültürümüzde tabaklara yemeği çok koyma ve tabakta kalanı mutlaka bitirme alışkanlığı var” dedi.

Araştırmaya göre sigara içenlerde obetize görülme sıklığı 1.2 kat daha fazla. Sonucun “kilo alırım diye sigarayı bırakmak istemiyorum” tezini çürüttüğü belirtildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x