DURSUN ÖZBEK:’DEĞERİ ARTACAK!’

DURSUN ÖZBEK:'DEĞERİ ARTACAK!'

20 Ekim 2016 - 21:50

“Mecidiyeköy’de arsa değeri 20 milyon dolar olan araziye otel diktik, şimdi değeri 100 milyon dolar oldu... Riva ve Florya arazilerinden de parayı böyle kazanacağız.”


Galatasaray Başkanı Özbek: Riva ve Florya arazileri birlikte satılmalı

TT Arena'nın yanına 15 bin kişi kapasiteli spor salonu yapabilmek için gerekli yetki belgesini, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan aldık. Şimdi sıra ruhsata geldi

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Riva ve Florya Metin Oktay Tesisleri arazilerinin değerlendirilmesi konusunda yetki almak için cumartesi günü yapılacak olağanüstü genel kurulun önemine dikkat çekerken, Mecidiyeköy'deki arsaya yapılan otel inşaatını örnek gösterdi. Kulübün 1.5 milyar lira borcu bulunduğunu ve 230 milyon dolar borcun banka ile finans kuruluşlarına olduğunu yineleyen Özbek, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile yaptıkları ön protokolün Florya arazisini de kapsadığını hatırlattı.

YENİ SPONSORLAR BULMAMIZ GEREK
Özbek sözlerine şöyle devam etti: "Bu borcun ortadan kaldırılabilmesi için yeni sponsorlar bulunmalı, mevcut gayrimenkuller de kullanılmak zorunda. En canlı örneği, Mecidiyeköy'deki otel inşaatı. Oranın arsa değeri 20 milyon dolar civarı. Şimdiki değeri ise 100 milyon dolara yakın. Bu durum, arsanın geliştirilmesi operasyonudur. Aynısını diğer gayrimenkullerimize de taşımak istiyoruz. TT Arena'nın yanına 15 bin kişi kapasiteli spor salonu yapabilmek için gerekli yetki belgesini Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan aldık. Şimdi sıra inşaat ruhsatında..."

UEFA HAKKINDA BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR
Galatasaray'ın bir yıl ceza aldığına vurgu yapan Özbek, "UEFA konusunda bilgi kirliliği var. UEFA üç yıllık periyotlarda 30 milyon Euro zarar sınırı koydu. Bizim üç yıllık periyodumuz, bu sezon başladı. Sanki başka bir şey varmış gibi Galatasaray'ı UEFA ve camia nezdinde rahatsız edici ifadeler kullanmayı yanlış buluyorum" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x