ASELSAN’A UÇAK MÜHENDİSİ...

ASELSAN'A UÇAK MÜHENDİSİ...

ASELSAN'A UÇAK MÜHENDİSİ...

16 Mart 2017 - 09:38

ASELSAN Yönetim Kurulu  Başkanlığına, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uçak ve Uzay  Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim  Özkol seçildi. Yeni yönetimde Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk  Görgün ile Ankara Valisi Ercan Topaca da yer aldı
Türkiye'nin öncü yüksek teknoloji  şirketi Aselsan, yola yeni yönetimiyle devam edecek. Yeni yönetimde yönetim  kurulu başkanlığını, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.  İbrahim Özkol yürütecek.

ASELSAN Tesislerinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulda görev  süresi dolan yönetim kurulu ve bağımsız yönetim kurulu üyelerinin yerlerine seçim  yapıldı.

Buna göre, yönetim kurulu başkanlığına, bağımsız yönetim kurulu üyesi  olarak yönetime giren İstanbul Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Uçak ve  Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim  Özkol seçildi.

Özkol'dan önce yönetim kurulu başkanı olan Mustafa Murat Şeker ve  Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Üçüncü'nün yönetim kurulu üyeliği görevleri 1  yıl uzatıldı. Şeker ve Üçüncü, murahhas aza yetkisine sahip olacak. Şeker aynı  zamanda başkan vekilliği görevini üstlenecek.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Görgün, Ankara  Valisi Ercan Topaca, Emekli Deniz Kuvvetleri Teknik Başkanı Emin Sami Örgüç ve  Bayram Gençcan yönetim kurulu üyeliğine seçilen yeni isimler oldu.

Bağımsız yönetim kurulu üyelikleri için yapılan seçimde en çok oyu  alan Ziya Akbaş ve Ercümend Arvas bu göreve yeniden seçildi.

ASELSAN'ın yeni yönetimine seçilen tüm isimler 1 yıl süreyle görev  yapacak.

YENİ BAŞKAN İBRAHİM ÖZKOL KİMDİR?

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özkol, 1962 yılında  İzmir'de doğdu. İTÜ Uçak ve Uzay Mühendisliği Fakültesi Uçak Mühendisliği  Bölümünde lisans eğitimine başlayan Özkol, yüksek lisans ve doktora öğrenimini de  yine aynı bölümde tamamladı. Akademik kariyerine, Savunma Sanayii Müsteşarlığı  (SSM) tarafından İspanya'da "CASA-3000" ve "CN-235" projeleri için  görevlendirilmesi nedeniyle, 1992-1993 yılları arasında geçen 15 aylık süre  boyunca ara verdi. 1996 yılında geri döndüğü akademik camiada kariyerine devam  etti ve 2005 yılında “profesör” unvanını aldı.

Özkol, rektör yardımcılığı görevinin yanı sıra Uçak ve Uzay Bilimleri  Fakültesi Uçak Mühendisliği Bölümündeki öğretim üyeliği görevini de sürdürüyor.

SSM ve TÜBİTAK destekli birçok projede yürütücü ve araştırmacı olarak  çalışan Özkol, ayrıca 2013’te Türkiye’deki üniversitelerde ilk kurulan İTÜ Hava  Taşımacılığı Yönetimi Yüksek Lisans Programının kuruculuğunu üstlendi. Özkol, evli ve 2 çocuk babası.

 ASELSAN Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Haluk Görgün ise 2014'te Gebze  Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne atandı. Görgün'ün aynı zamanda Bilişim Vadisi  Yönetim Kurulu Üyeliği, Startürk Yönetim Kurulu Üyeliği, Gebze Teknik Eğitim ve  Araştırma Vakfı Geçici Yönetim Kurulu Başkanlığı, Gebze Teknik Üniversitesi  Teknoloji Transfer Ofisi ve Teknoloji Transfer Merkezi Yönetim Kurulu Başkanlığı  görevlerini yürütüyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x