ATA’NIN ÇİÇEKLERİ, ZÜBEYDE ANNE’NİN MEZARINDAN GELDİ

ATA'NIN ÇİÇEKLERİ, ZÜBEYDE ANNE'NİN MEZARINDAN GELDİ

10 Kasım 2016 - 13:53

Ata'nın çiçekleri, Zübeyde Anne'nin mezarından geldi

 

Karşıyaka'dan Atatürk'e en anlamlı hediye!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, aramızdan ayrılışının 78. yıldönümünde anlamlı bir etkinliğe imza atan Karşıyaka Belediyesi, Zübeyde Anne'nin mezarında yetişen kasımpatı çiçeklerini -binlerce Cumhuriyet sevdalısıyla birlikte- Anıtkabir'e getirdi. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar "Ata’mıza, en kıymetlisinden, annesinden demet demet çiçekler getirdik. Rahat uyu Atam, emanet ettiğin değerlere sonsuza kadar sahip çıkacağız" dedi.

40 OTOBÜS KALDIRILDI

Ulu Önder Atatürk’ün en değerli emaneti Zübeyde Hanım’ın kabrinin bulunduğu Karşıyaka, 10 Kasım’da annesinden oğluna çiçekler götürdü! Bu anlamlı tören için Karşıyaka'dan yaklaşık 40 otobüs kaldırıldı. Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ile CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Belediye Meclisi üyeleri, muhtarlar, dernekler, sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, KARGEM öğrencileri ve binlerce Karşıyakalıdan oluşan heyet Ankara'ya akın etti. Anıtkabir'deki törene CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkan Yardımcıları Seyit Torun, Erdal Aksünger ve CHP İstanbul Milletvekili Yakup Akkaya da katıldı.

“ANAMIZDAN ATAMIZA HEM KASIMPATI HEM NUTUK”

Karşıyakalıları Ankara'da, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Çankayalı vatandaşlar karanfil ile karşıladı. Anıtkabir'de Aslanlı Yol girişinde başlayan törene katılan Atatürk sevdalıları, “Anamızdan Atamıza Çiçeklerle” yazılı pankartlar taşıdı. Binlerce kişi, bir ellerinde Nutuk okuyarak, bir ellerinde de kasımpatıları tutarak Ata’nın huzuruna yürüdü. Atatürk'ün en kıymetli emaneti olan annesi Zübeyde Hanım'ın kabrinde yetiştirilen kasımpatıların mozoleye konması sırasında da duygusal anlar yaşandı. Gözyaşlarını tutamayan Atatürk sevdalıları; Ulu Öndere, Cumhuriyete ve Ata'nın emanetlerine sonsuza kadar bağlı kalacaklarını haykırdı. Yaklaşık bir saat süren törenin ardından Anıtkabir'i ve müzeleri gezen Karşıyakalılar, sonrasında tekrar İzmir'e döndü. Çankaya Belediyesi de Anıtkabir'in bahçesine ektiği çiçekleri, Anneler Günü'nde Karşıyaka'ya getirecek.

“EMANETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Her yıl olduğu gibi, bu yıl 10 Kasım’da da sonsuz özlem ve bağlılıkla, Atamızın huzuruna geldik. Bu kez, annesi Zübeyde Hanım’ın Karşıyaka’daki kabrinde büyüttüğümüz, gözümüz gibi baktığımız kasımpatıları da Atamıza getirdik.

Binlerce Karşıyakalı ile hep birlikte Aslanlı Yol’dan geçerek, çiçeklerimizi Atatürk’ün mozolesine sunduk. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 78. yılında sevgi, saygı ve minnetle anıyor; bize emanet ettiği Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacağımıza bir kez daha söz veriyoruz” dedi.

 

ATA’NIN ÇİÇEKLERİ DE ANNESİNE GELECEK

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise “Bugün Anıtkabir’de çok anlamlı bir törene ev sahipliği yaptık. Karşıyaka Belediyesi’nin annesinden getirdiği çiçekleri, Atamıza armağan ettik. Biz de Anıtkabir’e ektiğimiz çiçekleri, Anneler Günü’nde Karşıyaka’daki Zübeyde Hanım Anıt Kabri’ne götüreceğiz” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x