BARDAĞINA BUZ ATANLAR DİKKAT!

BARDAĞINA BUZ ATANLAR DİKKAT!

BARDAĞINA BUZ ATANLAR DİKKAT!

20 Haziran 2017 - 20:30

Doç. Dr. Kurtaran: Bardağınıza attığınız buz amip yapabilir
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Behice Kurtaran, serinlemek amacıyla su ve içeceklere atılan buzların amip hastalığına neden olabileceğini söyledi.
Sıcakların artmasıyla birlikte amip hastalığıyla ilgili uyarılarda bulunan Doç. Dr. Behice Kurtaran, bu dönemde özellikle çocuklarda karın ağrısı ve ishal gibi şikayetlerin görülebileceğini anlattı. Her ishalin amip olmadığını belirten Doç. Dr. Kurtaran, "Ancak bazı virüsler amip kadar etkili olabiliyor. Buna dikkat edilmeli" dedi.
 
HASTALIĞA KARŞI UYARDI
 
Klorlanmayan içme suları ve ellerin sık yıkanmamasının amip hastalığına davetiye çıkardığını belirten Doç. Dr. Behice Kurtaran şunları söyledi:
 
"Amip açısından içilen sulara veya içeceklere konulan buz da risk taşıyabilir. Klorlanmayan sulardan hazırlanan buz parçasını içeceğinize koyarsanız risk oluşturabilir. Kirli ellerin temas ettiği buzlar da amip hastalığına neden olabilir. İyi temizlenmeyen yeşillikler de risklidir. Temizliğinden emin olunmayan gıdalardan ve içeceklerden uzak durulmalı. Tuvalet sonrası, yemek öncesi ellerin mutlaka yıkanması gerekir. Yıkanmayan elle tutulan kapı kolu bile hastalık bulaştırabilir. Amip gibi hastalıklar özellikle çocuklar da daha sık görülüyor. Bazı ishal vakalarında ilaç kullanmaya gerek olmayabiliyor ama amip gibi hastalıklarda ilaç tedavisi mutlaka gerekiyor."

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x