9 İLDE MİTİNG YAPACAKLAR!

9 İLDE MİTİNG YAPACAKLAR!

9 İLDE MİTİNG YAPACAKLAR!

01 Mart 2017 - 17:57

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, anayasa değişikliği için 16 Nisan'da yapılacak halk oylaması öncesinde mitingler düzenleyeceklerini belirterek, "Mitinglerimiz için Elazığ, Bursa, Kayseri, Eskişehir, Sakarya, Ankara, Afyonkarahisar, Antalya, İstanbul ilk etapta planlanan şehirler. Sahada propaganda faaliyetleri devam ederken yenileri eklenir. Ama ilk etapta bu 9 il." dedi.
Yalçın, AA muhabirine, MHP'nin halk oylamasına kadar sahada yapmayı planladığı çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

MHP'nin, anayasa değişikliğinin gündeme geldiği ve TBMM'de görüşülmeye başladığı andan itibaren sahada olduğunu söyleyen Yalçın, "MHP her siyasi hareketten önce, bu anayasa değişikliğinin ne anlama geldiğini daha görüşmeler sırasında insanlarımıza izah etmeye başladı." diye konuştu.

Bu çerçevede bilgilendirme amacıyla genel merkez yöneticileri, başkanlık divanı üyesi ve milletvekillerinin katılımıyla yapılan ve 26 Kasım 2016'da Bursa'da başlayan kapalı salon toplantılarını hatırlatan Yalçın, bu toplantıların şu ana kadar Bursa, İstanbul, Trabzon, İzmir, Gaziantep, Kocaeli, Zonguldak, Muğla, Denizli, Samsun, Hatay, Erzurum, Aydın, Konya, Eskişehir ve Antalya'da düzenlendiğini söyledi.

Yalçın, bu toplantılarda, "MHP'nin ne yapmaya çalıştığı, cumhurbaşkanlığı hükümet modelinin ne anlama geldiği, buna neden ihtiyaç duyulduğu ve MHP'nin neden böyle bir siyasi girişimde bulunduğu"nun gerekçeleriyle anlatıldığını kaydetti.

Kapalı salon toplantılarının devam edeceğini aktaran Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bundan sonrası için planladığımız iller Adana, Tekirdağ, Elazığ, Nevşehir, Kayseri, Sakarya, Çorum, Bartın, Manisa, Giresun, Uşak, Ordu, Burdur, Niğde ve Tokat. 4 Mart'ta Adana'da, 5 Mart'ta Tekirdağ'da ve 18 Mart'ta Kayseri'de yapacağız.

40 büyük ilde bu toplantıları ilk etapta gerçekleştirmeyi hedef olarak tespit ettik. Bunu önemsiyoruz. Çünkü burada kendi kitlemize olayı anlatıyoruz. Kendi kitlemiz daha sonra, teşkilatın her kademesindeki isimler olduğu için, açık hava toplantıları, halka gidişler başladığında onlar bu bilgilerle hareket edecekler. Afişlerle, broşürlerle, kitapçıklarla bunu destekleyeceğiz. Bütün bunlarla halkın karşısına giderek 'evet' oyunun çoklaştırılması anlamında gayret sarfedecekler."

Yalçın, partililere sahada çalışma imkanı kalması için toplantıları mart ayının ortalarında ya da üçüncü yarısında bitirmeyi planladıklarını söyledi.

 "Partililerimizden bir endişemiz yok"

Kapalı salon toplantılarının küçümsenmemesi gerektiğini dile getiren Yalçın, şunları kaydetti:

"Bu toplantıları çok önemsiyoruz ve çok tesirli olduğu kanaatindeyim. Şimdi bir de bizim tabanla çok oynanıyor. MHP'nin mensuplarına, partililerimize haksızlık yapılıyor. Bu kadar üzerinde oynanacak bir yapı değil Milliyetçi Hareket yapısı. Neyi, nasıl yapacağını bilir, düşünür ve sandığa giderken partisinin neyi planladığını anlayabilecek kudrettedir. Bizim o anlamda partililerimizden ve mensuplarımızdan bir endişemiz yok, 'evet' noktasında. Ama onları da bilgilendirmek gibi bir mecburiyetimiz var. Onu da izah etmek zorundayız. Bunu önemsememizin nedeni de dışarıdan gelen tesirlerin bizim yapımız üzerinde olumsuzluk yaratmamasına çalışmamızdır."

Halk oylaması çalışmaları için ayrıca bir tanıtım toplantısı yapmayacaklarını kaydeden Yalçın, Konya'da yaptıkları toplantının aynı zamanda tanıtım, başlangıç ve benimsenen sloganı takdim toplantısı olduğunu ifade etti.

 İlk etapta 9 ilde miting

Yalçın, AK Parti ile bir miting yapılıp yapılmayacağı yönündeki soruya, şu yanıtı verdi:

"Açık hava mitingleri yapacağız. Bunların planlaması üzerinde çalışıyoruz. Mitinglerimiz büyük illerden başlayarak olur. Kendi mitingimiz olacak. Biz biraz da bölgesel düşünürüz. Mitinglerimiz için Elazığ, Bursa, Kayseri, Eskişehir, Sakarya, Ankara, Afyonkarahisar, Antalya, İstanbul ilk etapta planlanan şehirler. Sahada propaganda faaliyetleri devam ederken yenileri eklenir. Ama ilk etapta bu 9 il.

Şu ana kadar AK Parti'den bir teklif gelmedi, bizden de böyle bir teklif gitmedi. Biz MHP olarak kendi kampanyamızı kendimizin yürütmesi konusunda kararlıyız. Biz 48 yıllık bir partiyiz. Defalarca seçime girmiş, referandum yürütmüş bir siyasi hareket olarak neyin, nerede ve nasıl yapılması gerektiğini, halka nasıl ulaşılması gerektiğini iyi bildiğimizi zannediyorum. Bu noktadan hareket edersek AK Parti kendi kampanyasını yapacak, biz kendi kampanyamızı yapacağız. Ama Genel Başkanımızın genelgede ifade ettiği gibi belli illerde arkadaşlarımız, teşkilatlarımız birbirlerinin mitinglerine, toplantılarına gidiyorlar. Bunda bir beis yok. Zaten kastedilen de bu. İlerde ihtiyaç duyulur mu? Onu şimdiden söylemek oldukça zor. Ama temelde ve prensipte kampanyalar ayrı yürüyecek."

Yalçın, "AK Parti ile birlikte miting yapma konusunda bir kıstasınız var mı?" sorusuna, "Öyle bir kıstasla kendimizi sınırlamaya gerek yok." karşılığını verdi.

 "Sosyal medyada çok hoş şeyler de çıkıyor"

Halk oylamasına yönelik kitapçıkların hazırlığının sürdüğünü belirten Yalçın, bu süreçte ana sloganlarının "Bu ülke için bir yeminimiz var, vazgeçilemez" olduğunu anımsattı.

"Millet için, devlet için, Cumhuriyet için, Türkiye için evet" sloganının da kullanılacağını ifade eden Yalçın, " 'Evet'i farklı da söyleyebiliyorlar. 'Elbette evet, millet için evet, ilelebet devlet' şekliyle versiyon var. Sosyal medyada çok hoş şeyler de çıkıyor. Arkadaşlar temayı bozmamak kaydıyla bu tip slogan üretme konusunda serbestler." dedi.

Kitapçığın ilk sayfası ile broşürler ve afişlerde ana sloganın yer alacağını ifade eden Yalçın, kitapçığın içinde anayasa değişikliğinin neleri getirdiğinin, MHP'nin bu değişikliğe "evet" derken ülkenin hangi pozisyonunu düşündüğünün anlatılacağını sözlerine ekledi.

 "Hukuki olarak tedbirini alırız"

Parti içinden "hayır" kampanyası yürütenlerin durumuna ilişkin soru üzerine Yalçın, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Isparta Milletvekili Nuri Okutan ile eski milletvekili Sinan Oğan'ın disipline sevk edildikleri andan itibaren partiyle bağlarının askıya alındığını kaydetti.

Bu kişilerin "hayır" kampanyası yürütürken MHP'nin sembollerini kullanamayacaklarını ifade eden Yalçın, "Öncelikli olarak konumlarını Merkez Disiplin Kurulunun bir karara bağlaması lazım. Onu bekliyoruz. Ancak MHP'nin bayrak, rozet, afiş gibi kendi alametlerini kullanma gibi bir ısrar içerisinde olurlarsa onun da hukuki olarak tedbirini alırız." dedi.

Yalçın," Bu isimlerin bizim için artık bir kıymeti harbiyesi kalmamıştır. Partiyle ilişkileri kesilmiş, başka partilerin eşik bekçileri olmuş, bizi fazla bağlamaz. Nerede, nasıl siyaset yapmak istiyorlarsa, hangi siyasi partinin vesayeti altına girmek istiyorlarsa girsinler. Biz yolumuza, işimize bakalım." değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x