CUMHURBAŞKANI’NIN YEĞENİYİM DİYİP..

CUMHURBAŞKANI'NIN YEĞENİYİM DİYİP..

17 Ağustos 2016 - 21:10

KOCAELİ'nin Darıca İlçesi'nde işadamı Murat Öztürk, Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Metin Aşık'ın kızı Eda Aşık'a kendisini işadamı olarak tanıtarak nişanlanan, gerçek ortaya çıkınca ortadan kaybolan Yasin Erdoğan'ın kendisini de dolandırdığını iddia etti. Yasin Erdoğan'ın kendisini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeğeni olarak tanıtarak satın aldığı dairenin parasını ödemediğini belirten Murat Öztürk, "Avukatlarım aracılığıyla şikayetçi oldum ama adresine ulaşılamadı. Son gelişmeden sonra yeniden şikayetçi olacağım" dedi.
Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Metin Aşık'ın kızı Eda Aşık, Bodrum'da tanıştığı Yasin Erdoğan ile nişanlanırken, bir arkadaşının uyarısı üzerine Yasin Erdoğan'ın işadamı olmadığını öğrendi. Eda Aşık durumunun farkına varınca Yasin Erdoğan ortadan kayboldu. 

Kocaeli'nin Darıca İlcesi'nde işadamı Murat Öztürk, Yasin Erdoğan'ın 5 yıl önce kendisini dolandırdığını ileri sürdü. Yasin Erdoğan ile bir arkadaşı aracılığıyla tanıştığını belirten Murat Öztürk, dolandırılmasının ardından yaptıkları araştırma sonucu Rize'nin Güneysu İlçesi nüfusuna kayıtlı olan Yasin Erdoğan'ın 'Kal' olan soyadını önce 'Mutlu', sonra ise 'Erdoğan' olarak değiştirdiğini iddia etti.

Yasin Erdoğan'ın kendisini dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeğeni olarak tanıttığını belirten Murat Öztürk, şunları söyledi:

"Yasin denilen bu adamın gerçek soyadı 'Kal'dır. Kendi ailesi tarafından reddedilince, 'Mutlu' soyadını almış. Şahsen ben Tayyip Erdoğan'a olan yüksek sempatim ve sevgim dolayısıyla kendisi ile tanışmaktan çok mutlu olduğumu belirttim. Diyaloğumuz pekiştikten sonra beni çevresindeki bazı insanlarla tanıştırdı. Ve böylece bende de kendisinin doğru söylediği kanaati oluştu. Çünkü her girdiği ortamda bu minvalde saygı ve itibar görüyordu. Geçen zamanlar ile birlikte kendisi beni Zaman gazetesine abone yapmak istemiş kendisi de cemaatin mütevelli heyetinden olduğunu da söylemiştir. THY İspanya ülke müdürü olduğunu söylemiş zaman zaman o ülkeye gidip maaşını da hak etmeye çalıştığından bahsetmiştir. Şahsım Kocaeli 9'uncu vergi rekortmeni olup yatırım amaçlı sattığım İstanbul'daki dairelerimden almak istediğinde kendisine salt bu sebeple yüksek indirim uygulamışımdır. Ödemesi gereken 300 bin TL'yi ödeyeceğini söyleyip sırra kadem basmıştır."

Murat Öztürk, Yasin Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın soyadını istismar aracı olarak kullandığını belirterek, şöyle konuştu:

"Kendisine çeşitli yollar ile ulaşmayı başarınca daireyi müştereken aldığını söylediği kişi tarafından dolandırıldığını söyledi. O kişiye ulaşmayı başardığımda öğrendim ki bu şahsın gerçek soyadının 'Kal' olduğu, cumhurbaşkanımızın yakın akrabaları olan Mutlu ailesinin soyadını mahkeme kararı ile edindiği, sonrasında daha etkin olabilmesi için yine mahkeme kararı ile 'Erdoğan' soyadını aldığını, böylece istismar alanını daha da genişlettiğini anladım. Hakkında icra takibi yaptırmış olduğum bu kişinin uzun yıllardır üzerine kayıtlı bir ceket bile bulunmamaktadır. Aile fertlerini durumdan haberdar ettiğimde kendilerinin bu şahsı reddettiğini öğrendim."

Eda Aşık'ın yaşadığı olayın ardından yeniden şikayetçi olacağını ifade eden Öztürk, "Dolandırıldığımı anlayınca hukuki süreci başlattım. Ancak, adresi belirlenemediği gibi üzerine de hiçbir mal varlığı olmadığı için mağduriyetim giderilemedi. Bu son gelişmeden sonra yargıya yardımcı olmak, hem de haklarımı alabilmek için tekrar dava açacağım" diye konuştu.

 
Erol POLAT/DARICA (Kocaeli), (DHA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x