İRAN ÇİFTE SALDIRIYLA KANA BULANDI!

İRAN ÇİFTE SALDIRIYLA KANA BULANDI!

İRAN ÇİFTE SALDIRIYLA KANA BULANDI!

07 Haziran 2017 - 12:42 - Güncelleme: 07 Haziran 2017 - 12:43

Başkent Tahran'daki meclisin içine Kalaşnikoflarla giren üç saldırgan arka arkaya ateş açtı, dört kişiyi rehin aldı. Saatlerce süren çatışma sonunda insanları rehin alan saldırgan meclis binası içinde kendini havaya uçurdu.

Meclisteki saldırıdan dakikalar sonra Tahran'ın güneyindeki Ayetullah Humeyni türbesinde de saldırı oldu. Bir kadın canlı bomba kendini patlattı, biri siyanür içerek intihar etti. Diğer iki saldırgansa yakalandı. Türbede ikinci bir intihar saldırısı daha gerçekleşti.

BBC, İran'da 1979'daki İslam Devrimi'nden sonra ilk kez meclisin hedef alındığını duyurdu. Mecliste en az yedi kişinin öldüğü bildiriliyor. Saldırıları terör örgütü IŞİD üstlendi.

İnsanların toplu taşıma alanlarında yoğunlaştığı bölgede saldırı hazırlığı içinde olan bir saldırgan daha yakalandı.
İran, bu sabah bir saldırı dalgasıyla sarsıldı, meclis binası ve Ayetullah Humeyni türbesinde üç canlı bomba kendini patlattı. Meclisi Kalaşnikoflarla basan saldırganlar, saatlerdir polisle çatışıyor. En az yedi kişinin öldüğü ve çok sayıda insanın yaralandığı saldırıları terör örgütü IŞİD üstlendi.

 Sabah saatlerinde ilk olarak başkent Tahran'daki mecliste silah sesleri duyuldu. Meclisin içine iki Kalaşnikof ve bir tabancayla giren üç terörist, peş peşe ateş açtı.

Meclis içindeki çatışma saatler sürdü, bir saldırganın dört kişiyi rehin aldığı açıklandı. Polis meclisteki bir çocuğu sessizce pencereden çıkarmayı başardı.

Hemen ardından rehineleri elinde tutan saldırgan kendini havaya uçurdu.

Uluslararası ajanslar, meclisteki saldırılarda en az yedi kişinin öldüğünü bildiriyor. Fars haber ajansı, bir saldırganın binadan çıkmayı başardığını ve kaçarken yakalandığını duyurdu.

BBC Farsça Servisi, İran'da 1979'daki İslam Devrimi'nden sonra ilk kez meclisin hedef alındığını bildiriyor.

Türbede bir saldırgan kendini patlattı, biri siyanür içti

Meclisteki saldırıdan dakikalar sonra bu kez Tahran'ın güneyindeki Ayetullah Humeyni türbesinde saldırı düzenlendi. Bir canlı bomba kendini patlattı. Canlı bombanın kadın olduğu açıklandı. İkinci saldırgan da yine türbede üstündeki patlayıcıları infilak ettirdi.

Türbeye saldıranlardan biri ise siyanür içerek intihar etti. Polis üzerinde intihar yeleği bulunan bir başka saldırganı gözaltına aldı.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansı, türbedeki öldürülen saldırganlardan birinin ceset fotoğrafını dünyaya servis etti. 
Türbedeki saldırıda çok sayıda kişinin yaralandığı aktarılıyor. 

Ayetullah Humeyni, 1979 İran İslam devriminin lideriydi ve halihazırda ülkenin en önemli dini figürü.
İlk görüntüler sosyal medyada

Saldırıların ilk görüntüleri sosyal medyaya yansıdı. Türbede canlı bombanın kendini patlattığı anın fotoğrafı yerel medyanın sosyal medya hesaplarında paylaşıldı. 
Alçaklar üstlendi

İranlı yetkililer, yaptıkları ilk açıklamada saldırıların arkasında terör örgütü IŞİD'in olduğunu duyurdu. Bu açıklamadan kısa süre sonra, terör örgütü saldırıları üstlendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x