ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL: ’’BARBARCA BİR SALDIRI’’

ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL: ''BARBARCA BİR SALDIRI''

ALMANYA BAŞBAKANI MERKEL: ''BARBARCA BİR SALDIRI''

07 Nisan 2017 - 11:08

Almanya Başbakanı Merkel, Suriye'deki kimyasal katliama Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin ortak tavır alamamasını eleştirerek "Bu bir utançtır." dedi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen kimyasal saldırılara ilişkin, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) karar alınamaması bir utançtır." dedi.
"BARBARCA BİR SALDIRI"
Merkel, Almanya'nın Bad Muskau kentinde yaptığı açıklamada, kimyasal saldırının savaş suçu olduğunu vurgulayarak, söz konusu saldırının sebeplerinin aydınlatılması için her şeyin yapılması gerektiğini söyledi.
"Bu kesinlikle aydınlatılması gereken barbarca saldırıdır." diyen Merkel, saldırının Beşşar Esed rejimi tarafından yapıldığına ilişkin bazı ipuçlarının bulunduğunu belirtti.
"ALMANYA ARAŞTIRMALARA DAHİL OLACAK"
Bu konunun iyice araştırılması gerektiğine inananların bunu yapacaklarını, Almanya'nın da buna dahil olacağını aktaran Merkel, "Bunu reddedenler nasıl bir sorumluluğu üzerine aldıklarını da düşünmeleri lazım." değerlendirmesinde bulundu.
Esed rejimi de önceki gün İdlib ilinde bulunan Han Şeyhun'u kimyasal gaz içeren bombalarla hedef almıştı. Saldırıda, aralarında çok sayıda çocuk ve kadının bulunduğu yaklaşık 100 sivil hayatını kaybetmiş, 500 sivil de kimyasal maddeden etkilenmişti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x