25 BİN KİŞİ SURİYE’YE GİTTİ!

25 BİN KİŞİ SURİYE'YE GİTTİ!

25 BİN KİŞİ SURİYE'YE GİTTİ!

12 Haziran 2017 - 14:53 - Güncelleme: 12 Haziran 2017 - 14:57

25 bin kişi bayramlaşmak için Suriye'ye gitti Ramazan Bayramını ülkesinde geçirmek isteyen Suriyelilerin Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkışları sürüyor Mustafa Teno: "Tatili annem babam ve kardeşlerimle geçirmek istedim.
25 bin kişi bayramlaşmak için Suriye'ye gitti
Ramazan Bayramını ülkesinde geçirmek isteyen Suriyelilerin Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkışları sürüyor
Mustafa Teno: "Tatili annem babam ve kardeşlerimle geçirmek istedim. Verilen izni de en iyi şekilde değerlendirmek için Suriye'ye gidiyorum"

HATAY - Ramazan Bayramını ülkesinde geçirmek isteyen Suriyelilerin Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkışları devam ediyor. 1 Haziran'da başlayan çıkışlarda bugüne kadar 25 bin Suriyeli ülkelerine geçti. 
Jandarma ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü'nün aldığı önlemlerle Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelen Suriyelilerin AFAD'dan verilen yabancı tanıtım belgesi veya pasaportlarının kayıtları yapılarak çıkış işlemleri gerçekleştiriliyor.
Ramazan ve Kurban Bayramı'nı da ülkesinde geçirmeyi planladığını belirten Ahmet Zua, iç savaş nedeniyle geldikleri Türkiye'de huzur içinde yaşadıklarını söyledi. Zua, "Ramazan ve bayram izni verildi. Gidip tekrar gelebileceğiz. İsteyenler Kurban Bayramını da Suriye'de geçirebilecekler. Bize yakınlarımızla bayramlaşma imkanı veren Türkiye'ye teşekkür ediyoruz" dedi.
Türkiye'de yaşayan ve Suriye'deki yakınlarını ziyaret etmek ve hem ramazanı hem de bayramı ülkesinde geçirmek üzere Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan çıkış yapan Mustafa Teno, Bursa'dan geldiğini söyleyerek, "Tatili annem babam ve kardeşlerimle geçirmek istedim. Verilen izni de en iyi şekilde değerlendirmek için Suriye'ye gidiyorum. Gümrüklerde işlerimiz yapılıyor ve çıkışlarımız da sağlanıyor" diye konuştu.
Hatay Valiliği tarafından planlanan takvim çerçevesinde çıkışlar, 23 Haziran gününe kadar devam edecek.
Sabah saat 08.00'de Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelen Suriyeliler yanlarında eşleri, çocukları ve götürebildikleri eşyaları ile birlikte geçtikleri gümrük sahasında polis kontrolünden sonra ülkelerine gidiyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x