DEPRESYONLA MÜCADELENİN 5 YOLU

DEPRESYONLA MÜCADELENİN 5 YOLU

DEPRESYONLA MÜCADELENİN 5 YOLU

04 Temmuz 2017 - 19:50

Küçük çocukların bile depresyona girdiği bir zamanda yaşıyoruz maalesef. Artık tam anlamıyla çağımızın hastalığı haline gelmiş durumda. Tabii bunun altında hareketsiz hayatımız ve karmaşık hale getirdiğimiz yaşam modellerimiz var. Bu durumu düzene koymak için ise basit çözümler bile yeterli.

Pozitif düşünün

Pozitif düşüncenin gücü günümüzde sadece ruhani olarak değil bilimsel olarak da kanıtlanmış durumda. Beynin sağlıklı işleyebilmesinin ve kendine olumlu yollar açabilmesi için pozitif düşüncenin gücüne ihtiyacımız var. Bu nedenle düşünce şeklinizi değiştirmeye başlayarak hayatınızdaki bir çok sıkıntıdan kurtulabilir ve kendinize yeni çıkış noktaları bulabilirsiniz.

Egzersiz yapın

Tüm doktorların birleştiği en önemli nokta insan hayatının hem mental hem de fiziksel olarak sağlıklı yürüyebilmesinin altında egzersiz yapmanın yattığı. Çünkü insanoğlu yaradılışının gereği olan ‘hareket’i uzun zamandır bırakmış durumda. Bu da yerine getirilmesi gereken işlemlerin ve salgılanması gereken hormonların eksik kalmasına neden oluyor. Dolayısıyla hareketsiz bir hayat bizi depresyona itiyor. Oysa sadece sabah yürüyüşleri, akşam kısa egzersiz programları bile sizi daha mutlu hissettirebilir.

Evinizle ilgilenin

Ev işleriyle ilgilenmek belli bir odaklanma ve kısa süreli de olsa bir hedefi yerine getirme duygularını harekete geçirdiğinden depresyon üzerine olumlu bir etkiye sahip. Her gün düzenli olarak 20 dakika evle ilgilenmek ya da bahçe ile vakit geçirmek sizi tazelemek için basit ve etkili bir çözüm olabilir.

Yogayı deneyin

Yogayla ilgili zamanında çok espriler şakalar yapılmış olsa da işe yaradığı artık çok geniş bir kesim tarafından kabul ediliyor. Düzenli olarak yoga yapan insanlar sistematik olarak vücut dengesi üzerinde çalıştıklarından ve nefes egzersizleri uyguladıklarından beyinlerindeki birçok nokta üzerinde pozitif etkiler yaratıyorlar. Bu da onların otomatik olarak daha mutlu insanlar olmalarını sağlıyor. Evde internetten bile bulabileceğiniz hareketlerle kendinizi iyi hissettirecek bu deneyimi yaşamanın zamanı belki de gelmiştir.

Sağlıklı beslenin

İşte en önemli maddelerden biri: Sağlıklı beslenme. Durup durup bunun üzerine çok konuşuyoruz ama genelde bu ataklar kısa süreli oluyor. Oysa ne yerseniz o’sunuz. Yani sağlıklı şeyler yerseniz sağlıklı bir bedene ve akla sahip oluyorsunuz. Ancak şeker ve karbonhidratlar sizi anlık mutlu eden ve ardından derin bir umutsuzluğa sürükleyen oyuncaklar. Her gün ayrı bir süper diyet uygulayın demiyoruz ama şekeri ve karbonhidratları bile hayatınızdan çıkarmanız size iyi gelecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x