ÜNLÜ MÜZİSYEN MARK REEDER İZMİRLİLERLE BULUŞTU!

ÜNLÜ MÜZİSYEN MARK REEDER İZMİRLİLERLE BULUŞTU!

14 Kasım 2016 - 12:21

ÜNLÜ MÜZİSYEN MARK REEDER İZMİRLİLERLE BULUŞTU!

 

Kino 2016: Alman Filmleri Türkiye'de seçkisi İzmir’de sinemaseverlerle buluşmaya tüm hızıyla devam ediyor.

Program kapsamında ünlü İngiliz müzisyen, DJ ve müzik prodüktörü Mark Reeder dün (8 Kasım 2016) DESEM 75. Yıl Amfisi Sinema Salonu'nda kendisinin 80’li yıllarda Batı Berlin'de yaşadıklarını anlatan B Filmi: Batı Berlin'de Şehvet ve Müzik 1979-1989 isimli belgeselin gösterimine katıldı. Daha önce birkaç kez İstanbul’a DJ performansları için gelmiş olan Reeder İzmir’i ilk kez ziyaret ettiğini ve genç seyircilerin yoğun ilgisinden memnun kaldığını söyledi. Gösterim sonrası yapılan söyleşide gelen yeni proje sorusunu da “Bu filmden sonra gençler bana bir sonraki büyük müzik hareketi ne olacak diye soruyorlar. Bunu bilemem. Dinlemek istediğiniz müziği seçmek ve onu desteklemek sizin elinizde.” diyerek cevapladı.

B Filmi: Batı Berlin'de Şehvet ve Müzik 1979-1989 belgeselinin ikinci gösterimi 12 Kasım 19.00’da DESEM 75. Yıl Amfisi Sinema Salonu’nda yapılacak.

Goethe-Institut ve German Films'in beraber düzenledikleri Kino 2016: Alman Filmleri Türkiye'de başlıklı film gösterimlerinin tamamı, İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde ve DESEM 75. Yıl Amfisi Sinema Salonu’nda ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

 

Senenin en iyi Alman filmleri İzmir’de: Toni Erdmann, Frantz ve diğerleri

 

Kino 2016 seçkisine yeni eklenen ilk film, İzmir programının da açılışını yapan Toni Erdmann oldu. Cannes Film Festivali’ndeki ilk gösteriminden bu yana yılın en çok konuşulan filmlerinden birisine dönüşen Maren Ade imzalı Toni Erdmann, bir baba ile kızın tekrar yakınlaşmasını absürt bir komedi çerçevesinde anlatıyor.

 

Kino 2016 çerçevesinde İzmir'de seyircilerle buluşacak bir diğer yeni filmse, bir Fransız-Alman ortak yapımı olan François Ozon imzalı Frantz. Eylül ayında Venedik Film Festivali'nde yarışan ve büyük beğeni toplayan Frantz, I. Dünya Savaşı sonrasında Almanya'da başlıyor ve savaşta hayatını kaybetmiş Alman bir askerin nişanlısı ve Fransız arkadaşı arasında gelişen sıra dışı dostluğu konu alıyor.

 

Kino 2016 programında son dönem Alman sinemasının ödüllü ve iddialı filmlerinden oluşan bir seçki yer alıyor. 2015 Karlovy Vary Film Festivali’nde En İyi Yönetmen ve 2015 Münih Film Festivali’nde En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini kazanan Babam filmi, 2015 Münih Film Festivali’nde En İyi Film ödülünü kazanan Happy Hour ve 2016 Berlin Film Festivali Alman Sanat Sinemaları Birliği ödülünü alan 24 Hafta seçkide yer alan filmler arasında bulunuyor.

 

Elveda Lenin! filmi ile Türkiye’de de sinemaseverlerin gönüllerini fetheden Wolfgang Becker’in son filmi Ben ve Kaminski, şahane müzikleri ve stilize sahneleri ile İstanbul Film Festivali’nde seyircileri hayranlıkla şaşırtmayı başaran Vahşi, iki kadın kahramanı eşliğinde Avrupa’nın ekonomik ve siyasi bir portresini çıkartan Bir Nefes

ile orta sınıfın ahlaki değerlerini ters yüz eden bir gerilim filmi olan Ölümcül Yalanlar da seçkideki yerlerini alıyorlar.

 

Kino 2016 İzmir gösterimleri İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde ve DESEM 75. Yıl Amfisi Sinema Salonu'nda ücretsiz olarak gerçekleşecek. Bütün filmler orijinal dilinde Türkçe altyazılı gösterilecek.

 

Gösterimlerle ilgili güncel bilgiler için şu adresleri ziyaret edebilirsiniz: www.kinotr.org www.facebook.com/KinotrAlmanFilmleriTurkiyede www.twitter.com/kino2016tr www.goethe.de/Izmir www.german-films.de www.desem.deu.edu.tr www.ifturquie.org

 

 

Basın İletişim:

İletişim Deposu

Zümrüt Burul İrem Tümer

0536 486 63 66 0543 761 25 01 zumrutburul@iletisimdeposu.com iremtumer@iletisimdeposu.com

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x