BAKAN AÇIKLADI: TRT PAYINI KALDIRIYORUZ

BAKAN AÇIKLADI: TRT PAYINI KALDIRIYORUZ

BAKAN AÇIKLADI: TRT PAYINI KALDIRIYORUZ

10 Mayıs 2017 - 16:31

Faruk Özlü: Sanayicilerden elektrikteki TRT payını kaldırıyoruz
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi ile sanayicilerin elektrikteki TRT payının kaldırılacağını söyledi. Söz konusu paket sanayicilerin yükünü azalacağı gibi birçok teşviki de içinde barındırıyor.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Üretim Reform Paketi’yle ilgili Ankara’da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Paketin perşembe günü TBMM’de görüşüleceğini söyleyen Özlü, “Paket üzerinde yaklaşık bir yıldır çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Bakan Özlü, konuşması sırasında Patent Kanunu’nun çıkarıldığını hatırlatarak, Türkiye’nin Avrupa Birliği standartlarında bir Patent Kanunu olduğunun altını çizdi. Yapılan çalışmalara ilişkin Türk Patent ve Marka Kurumunun yapılandırıldığını, Sınai Mülkiyet Hakları Kanunu’nun ise şu an yürürlükte olduğunu kaydeden Özlü, Üretim Reform Paketi ile sanayicinin mali yüklerinin azaltılacağını belirterek şunları söyledi:
“Öncelikle sanayicinin mali yüklerini azaltıyoruz. Yeni teşvikler getiriyoruz. Kent içinde kalan sanayi sitelerini taşıyoruz. Yüksek parsel fiyatlarına düzenleme getiriyoruz. Sanayi parseli arzını hızlandırıyoruz. Organize Sanayi Bölgelerine altyapı ve lojistik ağını genişletiyoruz. Organize Sanayi Bölgeleri uygulamalarını yaygınlaştırıyoruz. Üretime hazır sanayi parselleri oluşturuyoruz. Özel Endüstri Bölgesi kurmanın yolunu açıyoruz. Üretime hazır sanayi alanları oluşturuyoruz. Üniversitelerin AR-GE kapasitelerini arttırıyoruz. Sanayi sektörüne yönelik eğitim programları oluşturuyoruz. Nitelikli iş gücü istihdamını arttırıyoruz. Yerli üretim yapanları destekliyoruz. Enerji verimsiz ürünlerin kullanımını bu yasa ile engelliyoruz. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kurulunu (OSBÜK) kurumsal bir yapıya kavuşturuyoruz. Zeytinlik Sahaları Koruma Kurulunu kuruyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x