KERRY’DEN RUSYA’YI KIZDIRACAK AÇIKLAMA !

KERRY'DEN RUSYA'YI KIZDIRACAK AÇIKLAMA !

04 Ekim 2016 - 20:30

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Brüksel'de gerçekleştirdiği konuşmasında Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı destekleyerek sorumsuz ve düşüncesiz bir karar verdiğini ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı destekleyerek sorumsuz ve düşüncesiz bir karar verdiğini söyledi.

"RUSYA SORUMSUZ DAVRANDI"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Brüksel'de Alman Marshall Fonu'nda gerçekleştirdiği konuşmasında Rusya'nın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı destekleyerek sorumsuz ve düşüncesiz bir karar verdiğini ifade etti. Kerry, ABD'nin Rusya ile Suriye görüşmelerini sonlandırma kararı verilmesine rağmen Suriye'deki savaşı sona erdirme çabalarının devam edeceğini belitti.

"BARIŞIN PEŞİNİ BIRAKMIYORUZ"

Dışişleri Bakanı John Kerry, "Bir konuda açık olmak istiyorum ki o da, Suriye halkını terk etmiyoruz ve barışın peşini bırakmıyoruz. Anlamlı, sürdürülebilir, uygulanabilir bir ateşkes arayışındayız. Bu da Suriye ve Rus savaş uçaklarına uçuşun yasaklanması anlamına geliyor" dedi.

Rusya'nın, Esad'ın halkına karşı savaş silahları, klor gazı ve varil bombaları kullanmasını göz ardı ettiğini kaydeden Kerry, Suriye rejimi ile Rusya'nın diplomasiyi reddettiğini sözlerine ekledi.

ABD, dün Rusya ile Suriye görüşmelerinin sona erdirdiğini duyurmuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x