ABLAN KÜPÜNÜ DOLDURDU BEBEĞİM

ABLAN KÜPÜNÜ DOLDURDU BEBEĞİM

25 Eylül 2016 - 15:54

Bir zamanlar reklam pastasının yüzde 90’ı gazeteler, televizyonlar ve billboard üzerinde dönerken şimdi bu oran yüzde 50’lere kadar düştü. Geri kalan para sosyal medya, dijital reklam, yani Facebook, Google ve YouTube gibi kanallar üzerinden harcanıyor. Peki “parayı kim kazanıyor” derseniz sosyal medya üzerinden ünlü olan fenomenler ve hali hazırda ünlü olup sosyal medyasını iyi yönetenler. Türkiye’nin önemli ‘influencer’ ve ‘celebrity marketing’ (şöhret sosyal medya yönetimi) ajansı Unite.ad’nin kurucu ortağı Arman Acar ile sosyal medya ekonomisini, son fenomen Kerimcan Durmaz ile Snapchat sonrası gelen şöhretini konuştuk. Türkiye’de sosyal medya kullanıcısıysanız, yüzünü görmemiş olma ihtimaliniz çok az. Ülke topraklarının son dönemlerde var ettiği en büyük fenomen o. Bakü’de makyör olarak çalışırken sosyal medya sayesinde ünlü oldu. Çektiği videolarda ne kılıklara girmedi ki... İstanbul’a dönünce gece kulüplerinden gelen DJ’lik teklifini kabul etti. Kışın bütün günleri şimdiden doldu. Ayda 1 milyon TL kazandığı, şarkıları dillere dolamak için 10 saniyelik bir paylaşıma 34 bin TL aldığı iddia ediliyor. Dünyaca ünlü moda devi Fendi, Milano’daki defilesine Türkiye’den bir tek Kerimcan Durmaz’ı davet edince, Kerimcan’ın fenomenliği bir lüks marka tarafından da onaylandı. Ben de daha fazla dayanamayıp onu yakından tanımak ve sizlere anlatmak istedim.

Özel döşemeli, arkası yataklı, televizyonlu, PlayStation’lı VIP bir minibüs geliyor bizi almaya. Şoför önce bizi alacağını, sonra Kerimcan Bey’i alıp yola çıkacağımızı söylüyor. Daracık beyaz pantolonu, Christian Louboutin ayakkabıları ve Chanel çantası ilk dikkatimi çekenler. Bir misafiri geldiği için makyaj yapamamış ama pek de gerek yok. Biraz göz altları mor ama cildi bebek gibi. 1994 doğumlu. Daha çok genç, bir o kadar da cesur.

Sürekli “Olaaayyy” diye bağırıyorsun. Hayatının en önemli olayı nedir? - Ben kendim olay oldum. Başka bir olay bilmiyorum.
Hiç mi oynamıyorsun? 
- Oynadığımı da düşünmüyorum, yani direkt kendimim. Mesela aklımdan bir şey geçiyor ya onu hemen zihnimin içinden dışarı atıp, insanlara yansıtmam lazım. İnsanlar benim söylediklerimi, doğruyu ya da yanlışı anlıyorlar. Orasına artık insanın kendi kalbi karar veriyor. Fesatsa fesat, iyi ise iyi anlar.

Anne-baban ne diyor oğullarının bir fenomen olmasına? 
- Ben ‘make-up artist’ olarak Bakü’de çalışırken Snapchat kullanmaya başlamıştım. O zaman 40 bin kişi falan izliyordu snap’lerimi. Annem beni Snapchat’ten takip ediyordu. İstanbul’a gelip eğlence sektöründe çalışmaya başladığımda bu fenomen durumunu daha çok anlamaya başladı. Instagram’dan Snapchat’ten gördüklerini sonra televizyon ve gazetelerde görünce “Galiba bizim oğlana bir şeyler oluyor” dediler. Onlar bu durumdan inanılmaz mutlular zaten. Ailem hayatım boyunca her konuda benden yana oldu.
Peki maddi olarak ne durumdaydınız? 
- Yeniköy’de büyüdüm. 18 yıl Yeniköy’de yaşadım. Babamın balık restoranı vardı. Açmadan önce özel bir şirketten emekli olmuştu. Çocukluğumda babama “ben şunu istiyorum” dediğimde hep alındı. Yani hiç zorluk çektiğimi hatırlamıyorum. Ama liseden sonra ben aileme çok fazla yük olmamak için çalışmaya başladım. Gözüm biraz yüksekteydi, istediğim çok şey vardı ve hepsini alamamaktan rahatsızdım. Kendi hayatımı kurmak istiyordum. Sonra ‘make-up artist’ oldum, Bakü’ye gittim. Gerisini herkes biliyor. Şu an halimden inanılmaz memnunum ve mutluyum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x